Sparta musí do karantény, má hodně nakažených. Nejbližší zápasy v ohrožení

ČTK Sport ČTK, Sport
23. 2. 2021 19:36
Fotbalisté Sparty měli při dnešních testech na koronavirus vyšší počet pozitivních případů a celý tým musel do karantény. Pražský klub o tom informoval na svých internetových stránkách. Je pravděpodobné, že Letenští nebudou moci odehrát nejbližší dva zápasy.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Sparta, která v lize na druhém místě tabulky ztrácí osm bodů na vedoucí Slavii, měla v neděli nastoupit doma proti Příbrami a příští středu pak v osmifinále poháru MOL Cupu přivítat Baník Ostrava.

"V nastalé situaci je ale odehrání nejbližších zápasů ve vážném ohrožení. Další postup konzultujeme s místně příslušnou hygienickou stanicí a budeme se řídit jejími nařízeními. Klub aktuálně komunikuje také s Ligovou fotbalovou asociací i organizátorem MOL Cupu Fotbalovou asociací ČR," uvedl letenský klub.

Rozhodnutí o odložení zápasů zatím nepadlo. "Se Spartou jsme v kontaktu. Řídící orgán první ligy bude stejně jako v minulých případech jiných klubů o nadcházejícím ligovém programu Sparty reagovat hned, jakmile obdrží patřičné dokumenty o opatřeních přijatých hygienickou stanicí města Prahy," uvedl na sociální síti twitter mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Sparta se poté, co tým převzal nový trenér Pavel Vrba, dostala do formy. Letenští pod bývalým koučem české reprezentace či Plzně vyhráli všechny tři ligové zápasy a snížili náskok obhájce titulu Slavie z 12 na osm bodů.

Kvůli covidu-19 už v této sezoně musela do karantény téměř polovina prvoligových celků a odložena tak byla řada zápasů. Naprostá většina z nich už se ale dohrála. Kvůli odložení, které způsobil koronavirus, zbývá dokončit pouze středeční utkání 18. kola mezi Zlínem a Mladou Boleslaví.

 

Právě se děje

Další zprávy