Vážná nehoda Tigera Woodse. Z auta ho museli vystříhat, na nohy se postavit nedokázal

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 24. 2. 2021 6:42
Golfista Tiger Woods skončil po dopravní nehodě, při níž zcela zdemoloval své auto, s mnohočetným zraněním nohou v nemocnici. Podle oficiálního vyjádření úřadu šerifa Los Angeles County se jeho vůz přetočil přes střechu a záchranáři museli Woodse z vraku vystříhat. Podle šerifa Alexe Villanuevy byl hvězdný sportovec při jejich zásahu na místě při vědomí, ale na nohy se sám postavit nedokázal. 

Woodsův tým později na Twitteru zveřejnil informaci, že golfista má za sebou dlouhou operaci pravé dolní končetiny, která se soustředila na oblast holenní a lýtkové kosti, kde měl otevřenou zlomeninu, nohu a kotník.

Při zákroku v nemocnici Harbor-UCLA  mu byla odebrána část svalu a pro zpevnění končetiny vsazena opěrná tyčka a několik šroubů. Nyní je podle lékařů Woods při vědomí a komunikuje s lékaři. 

Do havárie nebylo podle policie zapleteno žádné další vozidlo a Woods byl ve svém autě sám. Záběry z helikoptéry televizní stanice KABC-TV z místa nehody ukázaly vůz na boku vedle silnice s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelenými airbagy.

"Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda," prohlásil šerif Alex Villanueva.

Podle šerifa jel Woods se svým vozem patrně z kopce příliš velkou rychlostí, přeletěl svodidla a s autem sjel ze svahu do rokle, přičemž cestou narazil do stromu. Policie nenašla žádné stopy po brzdění. "Je to tady z kopce a samá zatáčka, často se tu stávají nehody," podotkl Villanueva. 

Policie případ uzavře jako nehodu a šerif Los Angeles County neočekává, že by vznesla nějaká obvinění. "Nezvažujeme u této nehody žádná obvinění," uvedl Villanueva s tím, že neexistují žádné důkazy, že byl byl Woods pod vlivem. "Toto zůstane nehoda. A nehoda není zločin. Ale stávají se, bohužel," dodal.

Woods už měl autonehodu v roce 2009, při které nakonec vyšla najevo jeho nevěra a posléze se mu rozpadlo manželství. Před čtyřmi lety byl Woods zase zatčen kvůli podezření z jízdy pod vlivem omamných látek, neboť ho policie našla spícího za volantem notně poničeného vozu. Woods se později přiznal k bezohledné jízdě pod vlivem léků a nastoupil na léčení. Za trest také musel odpracovat 50 hodin prospěšných prací. 

Pětačtyřicetiletý vítěz 15 majorů se v poslední době zotavoval po páté operaci problematických zad. Původně očekával, že se po odstranění úlomku meziobratlové ploténky, která mu tlačila na nerv a způsobovala bolesti, ke hře vrátí v polovině března. Na začátku týdne ale připustil, že rekonvalescence nejde podle předpokladů a možná nestihne dubnové Masters.

 

Právě se děje

Další zprávy