Gerard Depardieu je obviněn ze znásilnění. Toho se měl dopustit ve svém domě

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu obviněn ze znásilnění (zdroj: CNN Prima NEWS)

Francouzský herec Gerard Depardieu čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování 22leté herečky, kterého se měl dopustit ve svém pařížském domě v roce 2018.

Případem se francouzská policie zabývala už v roce 2018. Pro nedostatek důkazů však případ odložili. V roce 2019 se herečka prohlásila za „poškozenou stranu“, případ si proto převzal soudce.

Sexuálního napadení se měl Gerard Deparideu dopustit v jeho pařížském domě v období od 7. do 13. srpna 2018, kdy k němu herečka docházela na „neoficiální“ zkoušku představení, píše deník DailyMail.

Podle slov právníka Herve Temime však herec „jakékoliv znásilnění, sexuální obtěžování a jakýkoliv zločin“ absolutně popírá. Stížnost označil jako neopodstatněnou. „Měl jsem dlouhé setkání s Gerardem a jsem přesvědčen, že jeho nevina bude prokázána,“ doplnil právník.

Francouzský rodák za svou kariéru natočil více než 180 filmů a byl také v 90. letech nominován na Oscara za hlavní roli ve filmu Cyrano de Bergerac. V roce 1991 získal Zlatý glóbus za nejlepšího komediálního herce ve filmu Zelená karta.

Depardieu je držitelem francouzského i ruského občanství, které získal v roce 2013 na protest proti navrhovanému zvýšení daní pro bohaté ve Francii.

Tagy: