Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Depardieu byl obviněn ze znásilnění a sexuálních útoků. Před třemi lety měl obtěžovat mladou herečku

Svět

  22:56
Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl obviněn ze znásilnění a sexuálních útoků, jichž se údajně dopustil v létě 2018 na mladé herečce. Informovala o tom v úterý agentura AFP s odvoláním na své zdroje obeznámené s případem. Dvaasedmdesátiletý velikán francouzské kinematografie byl podle AFP obviněn 16. prosince a sám obvinění odmítá.

Na ruskou ambasádu v Paříži přišel volit i ruský herec francouzského původu Gerard Depardieu. foto: Reuters

Depardieu rozprodává vybavení ze své luxusní restaurace v Paříži. Podnik nedávno v tichosti ukončil provoz

Herečka podle AFP podala trestní oznámení v srpnu 2018, kdy policii řekla, že ji Depardieu před několika dny dvakrát znásilnil v místě svého pařížského bydliště. Pařížská prokuratura nejdřív případ v červnu 2019 po devíti měsících předběžného vyšetřování uzavřela, ale žalující žena se loni v srpnu domohla obnovení vyšetřování, které bylo svěřeno vyšetřujícímu soudci.

Herečka tvrdí, že Depardieu, který má od roku 2013 i ruské občanství, se na ní dopustil znásilnění a sexuální agrese 7. a 13. srpna 2018 v hotelu v VI. pařížském obvodě.

Právník herce Hervé Témime AFP řekl, že Depardieu, který je vyšetřován na svobodě, zcela odmítá, že by se dopustil skutků, které jsou mu kladeny za vinu.

Podle zdroje obeznámeného s vyšetřovacím spisem je Depardieu přítelem rodiny oběti, které je mezi 20 a 30 roky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!