Valašské Klobouky - Oficiální web města


Vyhledávání


Sociální sítě

Facebook

Cesta: Titulní stránka

 

Ulice osvětlují čtyři desítky nových LED svítidel

osvětlení v ulici LED
Energeticky méně náročná LED svítidla byla instalována na sloupy v části ulice Dlouhá a dále na Školní, v ulici Josefa Valčíka, Jana Nerudy, U Náhonu a v Zahradní. Kromě této obměny také město podalo žádost o dotaci na další plošnou výměnu světel.
 

 
 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Šest ulic v okolí valašskokloboucké základní školy má lepší veřejné osvětlení. Energeticky méně náročná LED svítidla byla instalována na sloupy v části ulice Dlouhá a dále na Školní, v ulici Josefa Valčíka, Jana Nerudy, U Náhonu a v Zahradní. Kromě této obměny také město podalo žádost o dotaci na další plošnou výměnu světel, která by dvěma stovkami světelných bodů nově nasvítila další potřebné lokality. 

 

„S modernizací veřejného osvětlení do úsporné LED technologie jsme začali v roce 2016 a postupně se nám podařilo obměnit větší část z celkového počtu 780 světelných bodů. V plánu je třetí etapa, při které by se měla nová světla umisťovat do ulic Hřbitovní, Husitská, Komenského, Na Vyhlídce, Sbořisko, Sychrov, Hodňov, Koželužská a U Váhy a dále do místních částí Smolina a Mirošov. Výsledek žádosti budeme znát v průběhu nadcházejících měsíců,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města.

 

Aktuální obměna osvětlení v okolí základní školy byla pokryta z dostupných rezerv. „Využili jsme LED svítidla, která město původně pořídilo do některých ulic a později je v rámci dotačně podpořených investic nahradilo v jednom bloku jinými. Zařízení tak nezůstala ležet bez efektivního uplatnění, ale jsou hospodárně využitá,“ uvedl Roman Petrůj, jednatel Valašskoklobouckých služeb.


Lenka Zvonková
tisková mluvčí

 

osvětlení v ulici LED
 
Zveřejnil/a: Ing. Lenka Zvonková
Vytvořeno / změněno: 24.2.2021 / 24.2.2021

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém