Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nakažený Klaus ukázal fotku z nemocnice a s rouškou na obličeji vzkazuje: Je mi lépe

Autor: sova - 
24. února 2021
14:35

Exprezident Václav Klaus, který byl v úterý pozitivně testován na onemocnění covid-19, ve středu podstoupil odběr krve a cítí se lépe. Informoval o tom na své facebookové stránce Institut Václava Klause. Bývalá hlava státu odjela na testy po úterní videopřednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické, během které se necítil dobře a pokašlával. Klaus několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky nebo jiné ochrany obličeje. Kvůli říjnovému vystoupení bez roušky před Obecním domem v Praze dostal na konci ledna pokutu 10 000 korun od pražské hygienické stanice.

„Prezident Klaus děkuje za obrovskou podporu, které se mu v uplynulých hodinách dostalo ze všech stran, a zdraví z rutinního odběru krve. Cítí se dnes lépe než včera,“ uvedl Institut Václava Klause na facebooku. Na zveřejněné fotografii sedí exprezident v nemocničním křesle a nechává si napíchnout žílu za účelem odběru krevní tekutiny. Na obličeji má poměrně nedůsledně nasazenou roušku, jejíž nošení před nákazou odsuzoval.

Hamáček: Náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval

Pod příspěvkem exprezidentovi vyjadřují jeho fanoušci mnoho zdraví a podporu v boji s nemocí. Méně pochopení pro Klausovy antirouškařské názory a marginalizaci koronavirové nákazy má například vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), byť zdůraznil, že bývalé hlavě státu nepřeje nic zlého. V úterý večer šéf sociálních demokratů na twitter napsal: „18. listopadu jsem řekl: ‚Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací, exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause.‘ Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval...“

K očkování se Klause pokoušel „zlomit“ i Zeman

A s jistou dávkou ironie popřál Klausovi uzdravení i Hamáčkův partajní kolega a šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD). „Být Covid pozitivní je dozajista nevýhra. Přeji bývalému prezidentovi lehký průběh a prosím všechny o nošení ochranných prostředků. Rebelie proti opatřením narozdíl od testů nemá pozitivní výsledky,“ uvedl ministr zahraničí na twitteru.

Kromě důsledné ochrany dýchacích cest Klaus v minulosti odmítl také očkování proti covidu-19. Že vakcinaci v budoucnu nehodlá podstoupit, uvedl bývalý prezident veřejně. Ke změně názoru se svého předchůdce ve funkci snažila přesvědčit i současná hlava státu. „Nech se očkovat, Václave, nebo riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene,“ řekl Miloš Zeman počátkem roku v rozhovoru pro Blesk.

Video  Očkování v ČR: Zeman varuje před přílišným optimismem.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jajas ( 26. února 2021 07:38 )

No jestli je to tak......tak to ten covid nepřežije!

strejda777 ( 26. února 2021 07:37 )

Teď jsem se dočetl, že ne Klaus dostal covid, ale covid byl nakažen Klausem a že tady dokonce hrozí nějaké mutace Klausem... Fakt dobrý fór!

beruna ( 25. února 2021 20:27 )

Na co vlastně dělají tomu otrlému staříkovi odběr krve? A proč jakékoli testy? Tenhle samožer přece nic takového nepotřebuje - tu "rýmičku" nebo "chřipečku" přece vyleží doma, ne? Nebo snad na každý pšouk potřebuje VIP servis? Tak snad takovou péči zajistí i všem těm pomatencům, kteří mu tak tupě naslouchali v davu na Staromáku.

soorry ( 25. února 2021 19:11 )

Kdo jde do nemocnice musí už dlouho používat respirátor, má roušku, zase bojkotuje a to je nakažený. kop někam............

ganisu ( 25. února 2021 18:52 )

Český antirouška hero

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa