25. února 2021 • 15:56

Messi zaskočil brankáře týmu ze dna. Dal mu dva góly a… stalo se nečekané

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Lionela Messiho je aktuální sezona spíš bolehlavem. Po letních sporech s Barcelonou nezáří jako v minulosti, aspoň včera se mu však povedlo vylepšit si náladu. Při vítězství 3:0 proti předposlednímu Elche vstřelil dva góly a na jeho tváři se objevil úsměv. To když došlo na výměnu dresu s brankářem soupeře Edgarem Badíou.



Barcelona je sice po 24 odehraných zápasech v tabulce až třetí, Messi už ale opět vládne s 18 zásahy střelcům La Ligy. A v dohrávce 1. kola zaujal také chováním po závěrečném hvizdu.

Pro jeho dres si došel brankář Elche Badía. To není vůbec vzácnost, protože… kdo by doma nechtěl mít dres jednoho z nejlepších fotbalistů historie? Messi vyhověl, ale pak zareagoval tak, že se Badía pořádně divil. Chtěl totiž po něm na oplátku také dres.

Devětadvacetiletý Španěl přitom nepatří mezi brankářské hvězdy. V mládežnických kategoriích sice nakoukl do reprezentačních výběrů, pak se však prokousával nižšími soutěžemi. Hrál za rezervní týmy Espanyolu Barcelona a Granady, s katalánským týmem Reus Deportiu se podíval do druhé ligy a až s Elche se propracoval poprvé v kariéře do nejvyšší soutěže.

Proto ho Messiho žádost tolik zarazila. Prostě si myslel, že někdo tak slavný o výměnu dresů stát nemůže... Oba si spolu ještě krátce popovídali a hřiště opouštěli s úsměvem.

Kolem ústřední barcelonské persony poté zněla chvála také od trenéra Ronalda Koemana. Ten popřel, že nedávné výtky vůči zkušeným hráčům mířily také na Messiho. „O něm jsem nemluvil. Pořád dává neuvěřitelné množství gólů. Je na ostatních, aby byli rozdílovými hráči. Messi jím bezpochyby je, což ukázal i tentokrát.“

Tabulka střelců
Hráč Góly
1. Lionel Messi Barcelona 30
2. Karim Benzema Real 23
3. Gerard Moreno Villarreal 23
4. Luis Suárez Atlético 21
5. Júsuf Nasjrí Sevilla 18
6. Alexander Isak Real Sociedad 16
7. Iago Aspas Celta Vigo 14
8. José Luis Morales Levante 14
9. Antoine Griezmann Barcelona 13
10. Rafael Mir Huesca 13

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud