26. února 2021 • 12:40

Slavia proti Gerrardovi! "Sešívaní" v Evropské lize dostali Glasgow Rangers

Autor: krm, vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie znají soupeře pro osmifinále Evropské ligy. "Sešívaní" se utkají se skotskými Rangers, kteří naprosto suverénně vládnou domácí soutěži.  Zápasy se odehrají 11. a 18. března. První souboj bude hostit Eden. 



„Parádní los!“ zaradoval se na Twitteru Jaroslav Tvrdík. Soupeř pro osmifinále Evropské ligy je velmi atraktivní a zároveň hratelný, čeští mistři mají šanci na postup. První zápas 11. března proti Rangers budou hrát v Edenu, o týden později poletí do Glasgow.

„Hrozně rád bych se podíval i na Rangers, ve Skotsku jsem ještě nebyl,“ říkal ještě před losem Jindřich Trpišovský. Sen se mu splnil v letadle na cestě z Leicesteru.

Zatímco Slavia vyřadila třetí tým Premier League v součtu 2:0, jejich příští soupeř přestřílel Antverpy celkem 9:5. Legenda ostrovního fotbalu a především Liverpoolu Steven Gerrard vede Rangers ve skotské lize naprosto suverénně za titulem. Po třiceti kolech mají Rangers 82 bodů s impozantní bilancí 26 výher a 4 remíz bez porážky se skóre 73:9. 

Poslední český zástupce v této sezoně pohárů nečekaně postoupil do osmifinále po čtvrteční výhře 2:0 v Leicesteru v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze. V prvním zápase před týdnem slávisté s třetím týmem anglické ligy remizovali bez branek.

Červenobílé čeká osmifinále znovu po dvou letech. Předloni postoupili v Evropské lize až do čtvrtfinále, kde po dvou těsných porážkách vypadli s Chelsea. Jarní část hrají Pražané teprve podruhé od sezony 2007/08. Pohárovým maximem Slavie je semifinále Poháru UEFA z roku 1996.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy (první zápasy 11. března, odvety 18. března):


Slavia Praha - Glasgow Rangers
Ajax Amsterodam - Young Boys Bern
Dynamo Kyjev - Villarreal
AS Řím - Šachtar Doněck
Olympiakos Pireus - Arsenal
Dinamo Záhřeb - Tottenham
Manchester United - AC Milán
Granada - Molde

Strhující životní příběh kouče Slavie čtěte už nyní v knize Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra. Koupit ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud