Dvacetiletí mladíci letěli do Mexika za prací, místo toho jim odebrali orgány

JEDEN JE MRTVÝ, DRUHÝ V KÓMATU

Dvacetiletí mladíci letěli do Mexika za prací, místo toho jim odebrali orgány
Jeden z Poláků, kterým odebrali ledviny a možná i další tělesné orgány, zemřel, druhý je v kómatu. Ilustrační snímek. Foto: Shutterstock
2
Svět
Echo24
Sdílet:

Polskem otřásl osud dvou dvacetiletých mladíků, kteří v únoru odletěli do Mexika za přislíbenou prací, tam jim ale odebrali ledviny a možná i další tělesné orgány. Jeden z Poláků zemřel, druhý je v kómatu. Podle zpravodajského serveru Onet není jasné, zda je do zločinu zapleten i třetí Polák, který krajanům práci domluvil. Pravdivost hrůzné historky mezitím potvrdily polské úřady.

„O případu ví polský konzulát. Týká se tří polských občanů. Polské velvyslanectví po obdržení informací neprodleně podniklo příslušné kroky. Polský konzul je ve stálém kontaktu s příbuznými poškozených, zaměstnavatelem a místní prokuraturou, která vyšetřuje okolnosti případu,“ uvedlo polské ministerstvo zahraničí. Dodalo, že jeden z poškozených zemřel, druhý je hospitalizovaný a třetí z polských občanů se již vrátil do vlasti.

Onet se zajímal, jaké orgány byly Polákům odebrány, zda je v případu někdo podezřelý a zda byl někdo zatčen. Ministerstvo ale odvětilo, že další podrobnosti vzhledem k předpisům o ochraně osobních údajů nemůže sdělit.

Do případu zasáhl ministr spravedlnosti a současně generální prokurátor Zbigniew Ziobro, který nařídil krakovské prokuratuře, aby se zabývala případem zavraždění Poláka v Mexiku a pokusu o vraždu tamtéž. „Cílem je objasnit všechny okolnosti případu,“ uvedl Ziobro.

 

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články