Hlavní obsah

Brno - Liberec 4:1Brno spustilo kanonádu, Tygři se nestačili divit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Král 1 : 0
14. Plášek 2 : 0
19. Kusko 3 : 0
53. Rosandič 3 : 1
60. Mueller 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili ve 48. kole extraligy nad Libercem 4:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Doma Kometa uspěla potřetí za sebou. Rozhodující náskok získala již v první třetině, kterou vyhrála 3:0. Severočeši prohráli třetí z posledních čtyřech utkání a v tabulce klesli na páté místo. Brno je osmé.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Filip Král z Brna (vpravo) se raduje z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po třinácti sekundách hry otevřel skóre obránce Král. Gólman Kváča sice dokázal jeho střelu ztlumit, od hokejky vracejícího se Grígera se ale puk odrazil za brankovou čáru.

Severočeši ale rychle inkasovaná branka nepoznamenala a byli aktivnější. Dobrým pohybem zatlačili Brno do obranného pásma, ale vyloženou šanci si nevytvořili. Naopak ve 14. minutě jim vypíchl puk Plášek a svoje sólo přes celé hřiště přetavil ve druhý gól Komety. Jak vytěžit z minima šancí maximum, dokázali domácí v 19. minutě, rychlý výpad zakončoval Kusko a zajistil svému týmu tříbrankové vedení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Silvester Kusko (19) dává třetí gól Brna. Vlevo je Radan Lenc z Liberce, na ledě brankář Liberce Petr Kváča

Ve druhé třetině si Liberec udržoval mírnou převahu, která se promítla především do počtu střel, ale nikoliv šancí. Nejblíže ke gólu měl Lenc, který ve 30. minutě šikovně tečoval Hanouskovo nahození, ale jen do břevna. Na druhé straně zase skvěle zasáhl Kváča proti střele Svozila v přesilové hře a Klepiše po nájezdu.

Bílí Tygři i přes třígólové manko zápas "nezabalili", i ve třetí třetině hledali skulinku v dobře organizované obraně Brna. Mírné zdramatizování vývoje přinesla osm minut před koncem branka Rosandiče, který se prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti.

Kometa si další vývoj poctivě hlídala a hrozila z rychlých protiútoků, po jednom z nich trefil horní tyč Mueller. V závěru překazil Vitásek zbytečným hrubým zákrokem rodící se power play, následovala potyčka, po ní vyšší tresty. Čtyři vteřiny před koncem potvrdil jasné vítězství Brna Mueller, jenž si tak připsal 28. gól v sezoně.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. F. Král (Zaťovič, Mueller), 14. Plášek, 19. Kusko (Schneider, D. Bondra), 60. Mueller (P. Holík, Schneider) - 53. Rosandič (Kolmann, Bulíř). Rozhodčí: Obadal, R. Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Kusko - Vitásek a J. Vlach všichni 10 minut. Využití: 1:0. Bez diváků
Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Rákos, Valský - Schneider, Kusko, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Gríger, Birner - D. Špaček, Bulíř, Rychlovský - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, A. Dlouhý. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: