Hlavní obsah

Plzeň udolala nováčka! Klokani doma přišli o výhru, Baník propustil trenéra Kozla

mm, dosSport.cz
Aktualizováno

Liberec si v pátek doma zastřílel, v sobotním programu 21. kola fotbalové Fortuna ligy se však více dařilo hostům. Domácí nevyhráli ani jedno ze čtyř utkání: v prvním prohrála poslední Opava s Jabloncem 0:1, v dalších dvou se týmy rozešly smírně 1:1. Baník s Teplicemi a Bohemians s Českými Budějovicemi. Ve večerním duelu zvítězila Plzeň v Brně 1:0 zásluhou trefy Jeana-Davida Beauguela.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jean-David Beauguel (vpředu) z Plzně a Jakub Šural z Brna.

Článek
Fotogalerie

Jablonecký trenér Petr Rada koučoval jubilejní 400. zápas v české lize a jeho svěřenci mu dali dárek v podobě tříbodové výhry. Tu na hřišti Opavy vystřelil Severočechům po přestávce Martin Doležal a Jablonec se vrátil na čtvrté místo v tabulce. Domácí Opava, jež minule vyhrála v Českých Budějovicích a naplno bodovala po 13 kolech, zůstává poslední a na Brno, které je na první nesestupové pozici, ztrácí dva body.

Teplice se nedočkaly první jarní výhry ani v sedmém utkání. A v Ostravě k ní byly přitom tak blízko. Po hodině hry poslal Moulis hosty do vedení, které Severočeši drželi až do 87. minuty. To Stronati proměnil penaltu a rozhodl o dělbě bodů. Ani to však vedení ostravského klubu nestačilo a po utkání odvolalo trenéra Luboše Kozla.

Klokani doma v lize od října 2007 neprohráli s Českými Budějovicemi šestkrát po sobě, z toho čtyřikrát vyhráli. Blíže třem bodům byli i tentokrát. Střídající Bartek otevřel v 72. minutě skóre, ale radost pokazil domácím nejlepší střelec hostů Čolič, který o sedm minut později proměnil penaltu nařízenou po zákroku Krcha na Valentu.

Plzeňský vicemistr si po minulém vítězství nad Bohemians vylepšil bilanci v Brně, proti němuž se mu tradičně daří. Viktoria porazila moravský tým v lize posedmé za sebou. Nováček dlouho odolával a Plzeň pálila jednu šanci za druhou, až v 68. minutě skóroval nekompromisně Beauguel a protrhl střeleckou smůlu. Brno z posledních čtyř kol získalo jediný bod a doma je nejhorší.

Program 21. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Liberec - Pardubice 4:1
Sobota
Opava - Jablonec 0:1
Branka: 51. Doležal
Ostrava - Teplice 1:1
Branky: 87. Stronati z pen. - 69. Moulis
Bohemians - České Budějovice 1:1
Branky: 72. Bartek - 79. Čolič z pen.
Brno - Plzeň 0:1
Branka: 68. Beauguel
Neděle
14:00 Mladá Boleslav - Karviná
14:00 Olomouc - Zlín
16:00 Slovácko - Slavia
Sparta - Příbram odloženo na 9. března

Reklama