Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bolšunov čelil pěti Norům, porazil je všechny. Ve skiatlonu získal první titul mistra světa

Skiatlon na mistrovství světa měl očekávaný průběh: Alexandr Bolšunov se utkal s celou norskou reprezentací. Souboj jedince proti pěti v Oberstdorfu vyhrál jedinec. Bolšunov ve finiši zvítězil a získal svůj první titul mistra světa před dvojicí Simen Krüger a Hans Holund. Bez medaile zůstal Johannes Klaebo. Nejlepším z českých lyžařů byl na 26. místě Adam Fellner. 

Alexandr Bolšunov vítězí ve skiatlonu na MS
zdroj: ČTK/DPA

Letošní vítěz Tour de Ski Bolšunov skončil předloni na MS v Seefeldu čtyřikrát druhý - ve skiatlonu, sprintu dvojic, na padesátce i ve štafetě. Tentokrát už se radoval. O triumfu v souboji s Nory rozhodl v závěru třicetikilometrového závodu, druhý skončil Simen Hegstad Krüger a bronz získal Hans Christer Holund.

Při neúčasti české jedničky Michala Nováka, který se soustředí na nedělní sprint dvojic, doběhl Fellner s čtyřminutovou ztrátou šestadvacátý. Lépe nikdy neskončil ani ve Světovém poháru. Petr Knop obsadil 37. místo a Jonáš Bešťák byl třiapadesátý.

"Jsem absolutně spokojený. Konečně mi na sto procent vyšel závod, na který jsem čekal dlouhou dobu," uvedl Fellner. "Od prvních kol jsem se držel relativně vepředu, na konci klasiky se mi povedlo chytit skupinu osmi deseti lidí, se kterou jsem pak jel. Hodně mi pomohly i lyže, které byly naprosto famózní. Klobouk dolů před kluky, jak to namazali," ocenil nejrychlejší český běžec.

Klasickou patnáctikilometrovou část ještě odjela větší skupina, ale v bruslení se rychle od ostatních odpojili Bolšunov, Holund, Krüger, obhájce titulu Sjur Röthe, vítěz čtvrtečního sprintu Johannes Hösflot Klaebo, Emil Iversen a Brit Andrew Musgrave.

Do posledního kola najížděl čtyřiadvacetiletý Bolšunov v zádech s norskou pěticí. V náročném táhlém stoupání odpadli Klaebo, Röthe a Iversen. Ujet se v čele pokusil Holund, ale jeho drobný náskok dlouho nevydržel. Bolšunov rozhodl v kopci před cílovou rovinkou, kterou už projel s jistotou první velké zlaté medaile v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Finiš skiatlonu mužů na MS

Běh na lyžích - skiatlon:

Muži (30 km): 1. Bolšunov (Rus.) 1:11:33,9, 2. Krüger -1,1, 3. Holund -1,7, 4. Klaebo -21,5, 5. Iversen -22,1, 6. Röthe (všichni Nor.) -47,3, 7. Musgrave (Brit.) -1:33,3, 8. Jakimuškin (Rus.) -2:00,3, 9. Poromaa (Švéd.) -2:00,4, 10. Cologna (Švýc.) -2:00,8, ...26. Fellner -4:01,6, 37. Knop -5:00,3, 53. Bešťák (všichni ČR) -8:09,4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články