Hlavní obsah

Opava - Jablonec 0:1Jablonec zvítězil v Opavě brankou Doležala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Doležal 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce ve 21. kole první ligy zvítězili v Opavě 1:0. Vyrovnaný duel rozhodl v 51. minutě Martin Doležal. Severočeši po čtyřech ligových zápasech vyhráli a vrátili se zpět na čtvrté místo tabulky. Opava nenavázala na minulé vítězství v Českých Budějovicích, po dvou kolech nebodovala a zůstala poslední.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Situace před brankou Jablonce.

Článek

Oběma týmům se do zahajovací jedenáctky vrátili kapitáni. V domácí sestavě nechyběl uzdravený Žídek, v hostující pak Hübschman. Opavští začali aktivně. Byl to právě kapitán Žídek, který se v úvodu dostal do zakončení, ale jablonecký gólman Hanuš míč po jeho střele chytil.

V 18. minutě po standardce Nešického číhali na zadní tyč Žídek s Březinou, ani jeden z nich ovšem na balon nedosáhl. V závěru vyrovnané první půle zahrozili i hosté. Hübschman nezakončoval z jednoduché pozice, ale balon po jeho střele skončil jen těsně nad břevnem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Joss Didiba z Opavy, Miloš Kratochvíl a Martin Doležal z Jablonce.

Krátce po změně stran mohli otevřít skóre domácí. K odraženému míči se dostal záložník Hellebrand, ovšem jeho prudkou ránu zblokovala jablonecká obrana. Za chvíli udeřili na druhé straně Severočeši. V 51. minutě Podaný našel přesným centrem Doležala, kterému nechal spoustu prostoru Žídek, a jablonecký útočník hlavičkoval přesně k tyči. Připsal si první gól v jarní části sezony.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Christ Tiéhi z Opavy, Aleš Nešický z Opavy, Tomáš Hübschman z Jablonce a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Opavští krátce nato mohli srovnat. Míč po ráně od Smoly dorazil do prázdné brány střídající Dedič, jenže byl v ofsajdu a gól tak neplatil. Na druhé straně Fendrich zlikvidoval ránu Pleštila z ostrého úhlu.

Slezanům zřejmě nebylo souzeno skórovat. Po centru Kanii se v 73. minutě ke gólové hlavičce probil Smola, míč ještě před brankovou čárou dorazil do sítě Nešický, jenže z ofsajdové pozice. Jablonečtí už těsný náskok. Opava doma v lize popáté za sebou neskórovala.

21. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - FK Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 51. Doležal. Rozhodčí: Machálek - Horák, Lakomý - Marek (video). ŽK: Tiéhi, Didiba - Podaný, Krob. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Březina (46. Kania), Kulhánek, Didiba - Mondek (83. Hrabina), Nešický, Tiéhi, Hellebrand (63. Řezníček), Žídek - Smola, Rataj (46. Dedič). Trenér: Skácel.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (76. Haitl), Kratochvíl, Považanec, Podaný (69. R. Hrubý) - Doležal (83. Schranz). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: