‚Nikdy bych neřekl, že se k takovému číslu dostanu.‘ Obránce Limberský odehrál 400 ligových zápasů

Na sobotní zápas mezi fotbalisty Brna a Plzně si nejspíš většina jeho aktérů dlouho po kariéře pamatovat nebude, favorizovaní Západočeši zvítězili bez většího vzruchu 1:0. Pro jednoho Davida Limberského ale šlo o hodně speciální duel, na který nejspíš nezapomene. Sedmatřicetiletý obránce Plzně odehrál svůj 400. zápas v nejvyšší domácí soutěži a stal se tak teprve desátým hráčem, který této mety dosáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský

David Limberský | Zdroj: Profimedia

Jen málo hráčů se do historie české fotbalové ligy zapsalo tak výrazně  jako obránce plzeňské Viktorie David Limberský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak David Limberský prožíval svůj 400. ligový duel

„Asi bych nikdy neřekl, že se k takovému číslu dostanu a určitě si toho vážím. Není to samozřejmost odehrát 400 ligových zápasů, takže je to pocta. Jsem rád, že zdraví drželo a výkonnost taky. Určitě spokojenost a štěstí,“ přiblížil fotbalista Plzně David Limberský, co pro něj znamená dosáhnout na metu tolika odehraných v první lize.

Oslavy nebyly

Povedlo se mu to shodou okolností v den, kdy oslavila jeho manželka dvacáté sedmé narozeniny. Trochu ho tak akorát mrzelo, že nemůže obě události náležitě oslavit.

„Kdyby nebyl pohár a byla by repre pauza, tak by se to oslavilo, ale takhle ne,“ vysvětlil plzeňský odchovanec.

Samotný jubilejní ligový zápas pro Limberského výjimečný nebyl, Plzeň splnila roli favorita a v Brně zvítězila 1:0. Sedmatřicetiletý bek připustil, že i při utkání si na jubileum občas vzpomenul.

„Strašně lidí mi to předhazovalo, i rodina, takže se tomu nešlo vyhnout. Snažil jsem se soustředit na svůj výkon a jsem rád, že ten jubilejní zápas mi nezhořkl,“ popsal bývalý reprezentant.

Limberský tak trochu narážel na jediného aktivního fotbalistu, který má v tuzemské nejvyšší soutěži odehráno víc utkání. Řeč je o záložníkovi Slovácka Milanu Petrželovi, který velkou část kariéry strávil právě v Plzni a s Limberským je dobrý kamarád.

„Připomínal mi, že 400 zápasů udělal taky tady v Brně a prohráli, tak říkal, abych to s Plzní nezopakoval. Jsem rád, že jsme vyhráli a budu si ten zápas pamatovat jako vítězný.“ dodala ikona plzeňské Viktorie.

Pátou stovku ligových startů může David Limberský načít příští týden, v sobotu přijede do Plzně Olomouc.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme