Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Standardka Stancia se dala chytat, mínil Kadlec, jenž doma skóroval po 17 letech

Bývalý reprezentant a internacionál Michal Kadlec začínal ve Slovácku, aby se dostal na 13 let k lukrativnějším angažmá. Od roku 2018 je ale obránce z Vyškova zpět. Jeho tým je navíc letos nejvíce rozjetý v jeho historii a na třetím místě zatápí nejlepším. Náročný zápas zažila i Slavia, která do Uherského Hradiště přijela na šlágr 21. kola. Kadlec po téměř 17 letech skóroval za Slovácko, když hlavou poslal do šaten svůj tvým do vedení 2:1. Ve druhé půli ale zvládla Slavia zápas upracovat k výhře, a tak legenda Slovácka nebyla úplně šťastná.

Michal Kadlec slaví gól do branky Slavie
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Kadlec za mateřský klub v lize skóroval poprvé od dubna 2004. "To si ani nepamatuju, abych pravdu řekl. Já góly moc nedávám, spíš jim bráním. Ten můj gól je bonus navíc, ale raději bych ho vyměnil za tři body," řekl novinářům Kadlec, který působil také ve Spartě, Leverkusenu a Fenerbahce Istanbul.

Proti Slavii poslal ve druhé minutě nastavení první půle Slovácko po rohovém kopu hlavičkou zblízka do vedení 2:1. "Byl to svým způsobem nacvičený signál, máme několik variant. Kali (Kalabiška) to měl na hlavě, ale nemohl ohrozit přímo bránu, tak to tečoval. My se tam vzadu střídáme, jen jsem se soustředil, aby to skončilo v bráně. Tato standardka nám pomohla," uvedl.

Jeho tým ještě 20 minut před koncem držel vedení, ale poté Nicolae Stanciu svým druhým gólem v utkání srovnal a v 81. minutě rozhodl střídající Ondřej Lingr. Slovácko poprvé v jarní části sezony nebodovalo.

"Neměli jsme prohrát. Ale zavinili jsme si to sami. Druhý poločas se nám nepovedl, je to pro nás obrovské zklamání. Nechali jsme se zatlačit do defenzivy, ani nevím proč. Přitom jsme po přestávce vedli. Ani třetí gól jsme nemuseli dostat, takže k porážce nemuselo dojít," prohlásil Kadlec.

Po jeho faulu Stanciu v 72. minutě z přímého kopu srovnal. "Byla to blbost, beru to na sebe. Lingra jsem faulovat nechtěl. Musel jsem vystoupit, on tam byl sám. Měl jsem v úmyslu zabránit střele, šlápl jsem mu na nohu. On zařval a já jsem ještě dostal žlutou kartu, což nechápu. Stanciu to trefil perfektně, ale chytat se to dalo," myslí si Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články