Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia po obratu v druhém poločase ukončila bodovou sérii Slovácka

Slavia od loňské jarní porážky na Slovácku v lize bodovala ve 33 utkáních za sebou, její série ale mohla na stejném místě také skončit. Pražané ve šlágru 21. kola dvakrát prohrávali, v druhém poločase ale výsledek góly Stancia a střídajícího Lingra otočili. Domácí našli přemožitele po devíti zápasech a zůstali třetí, obhájci titulu vedou tabulku už o 11 bodů.

Utkání Slovácko - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V sestavě domácích chyběl nejlepší střelec Kliment, kterého vyřadily na poslední chvíli problémy s kolenem.

Slavia oproti čtvrteční vítězné odvetě v Leicesteru udělala dvě změny, místo Kúdely hrál na stoperu Deli a v záloze vyměnil Oscar Hromadu.

Slavia v Uherském Hradišti nezačala dobře ani tentokrát. V 11. minutě poslal Sadílek do vápna centr z levé strany, Zima na míč nedoskočil a balon nikým netečován překvapivě skončil až v síti za Kolářem.

Hosté se z laciného gólu oklepali až ve druhé části první půle, kdy převzali iniciativu ve středu hřiště a hrozili po rychlých kombinacích. Nejprve pálil nad Bořil, pak ránu Stanciua likvidoval Nemrava.

Ve 34. minutě po rohu zahrál ve vápně rukou Jurečka a sudí Prosek po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil pokutový kop. Stanciu penaltu se štěstím proměnil, míč prošel těsně vedle Nemravovy nohy.

Do šaten ale odcházeli spokojenější domácí. Ustáli nápor Slavie a udeřili po rohu v druhé minutě nastaveného času.

Kalabiška prodloužil míč na volného Kadlece, který svou první ligovou brankou v dresu Slovácka po návratu poslal svůj tým hlavou zblízka do vedení. Pražané teprve potřetí v sezoně nejvyšší soutěže inkasovali v jednom duelu více než gól.

Snahu Slavie o vyrovnání ve druhé půli odstartovala šance Kuchty po pasu Baha, ale hostující útočník se dostal mimo střelecký úhel a ani nevypálil.

Po hodině hry trenér Pražanů Trpišovský třikrát vystřídal, což se ukázalo jako klíčové pro další vývoj. Masopust se v 69. minutě dostal do slibného zakončení, ale dorážkou mířící do branky trefil jen Simu.

Pak fauloval Kadlec před vápnem a Stanciu z přímého kopu z 20 metrů perfektně trefil míč přesně do horního rohu. Rumunský záložník dal poprvé ve Slavii v jednom ligovém duelu dva góly.

Pražané pokračovali v tlaku a v 81. minutě dokonali obrat. Na centr od Bořila si naskočil střídající Lingr a hlavou rozhodl. Slavia venku v lize zvítězila po předchozích dvou remízách.

"Bořil to tam krásně poslal, na hlavičky si já věřím. Na tři body jsme se hrozně nadřeli," řekl Lingr. "Je to velká škoda. Moc jsme se nadřeli, ale nemáme ani bod. Slavia dokázala, že je nyní u nás suverénně nejlepším celkem," poznamenal domácí Sadílek.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 2:3 (2:1)

Branky: 11. Sadílek, 45.+2 Kadlec - 36. z pen. a 72. Stanciu, 81. Lingr. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Petržela, Kadlec, Kubala, Svědík (trenér) - Kuchta, Lingr, Kúdela.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (84. Kubala), Kohút (68. Cicilia), Sadílek - Jurečka (84. Divíšek). Trenér: Svědík.

Slavia: Kolář - Bah (63. Masopust), Zima (63. Kačaraba), Deli, Bořil - Oscar, Provod - Sima, Stanciu (86. Kúdela), Olayinka (90. Hromada) - Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Bylo to pro nás utkání s hořkým koncem. Měli jsme na dosah lepší výsledek, ale Slavia ukázala, že je velkým týmem. Dokázala potrestat naše chyby. Roh před penaltou byl zbytečný a nemuseli jsme ani faulovat před vyrovnávacím gólem na 2:2. Hlavně ta penalta byla klíčovým momentem. Přesto jsme dali gól do šatny. Slavia po přestávce hru zjednodušila, vyšlo jí střídání. Vyrovnání podle mě předcházel faul na Sadílka, ale to se nechci vymlouvat. Gól na 2:2 nás paralyzoval, pak se projevila kvalita Slavie. Naši hráči odvedli maximum práce, mrzí mě, že z toho nebyl aspoň bod. Musíme se z porážky oklepat a jít dál."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Byl to hodně těžký a náročný zápas. Soupeř dvakrát vedl, museli jsme dotahovat, což bylo na těžkém terénu, na němž se nedalo moc kombinovat, těžké. První půle byla z naší strany až moc profesorská a studená. Domácí byli agresivnější a důraznější. Inkasovali jsme do šatny a čekala nás hodně těžká druhá půle. O střídání jsem uvažoval už o přestávce, povedla se nám. Bez čerstvých hráčů bychom asi neuspěli, pomohli kvalitou, agresivitou i důrazem. Ukázalo se, že hrála mužstva ze špičky tabulky. Slovácko je zaslouženě třetí, má svůj rukopis. Hraje se proti němu velmi těžko, špatně se mu dávají góly. Dnes to potvrdilo. Díky mimořádným individuálním výkonům některých našich hráčů se nám to povedlo otočit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články