Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jarolímovi se ulevilo. Nevěděli jsme, jak dát dohromady vítězný pokřik, řekl střelec Zmrhal

Dvanáct utkání nevyhráli, zlomili to doma proti Karviné. Trenér Mladé Boleslavy Karel Jarolím prožíval od svého nástupu s týmem černou sérii, která ho deklasovala až na záchranářské příčky. Výhra 2:0 však jeho družstvo posunula na zatím dostačující 15. místo. Jarolím bere jako hlavní pozitivum, že týmu by se mohlo psychicky hodně ulevit, byť ani tato výhra se nezrodila po ideální hře. Střelec druhé branky Jaromír Zmrhal pak prozradil, že kádr měl problém po dlouhém splínu zformovat vítězný pokřik.

Karel Jarolím proti Karviné
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Potřebovali jsme ze sebe shodit ten balvan. Věřím, že nám to psychicky pomůže. Nemůžeme si ale myslet, že když jsme vyhráli jeden zápas, půjde to samo. To by bylo smutné," řekl na tiskové konferenci Jarolím.

"Měli bychom se uvolnit a hrát víc bez zábran. Musí to být ale podložené prací, bez ní to nepůjde," doplnil čtyřiašedesátiletý trenér, který se po návratu na lavičku Mladé Boleslavi na 11. pokus dočkal ligové výhry.

Velkou úlevu cítil i střelec druhé branky Zmrhal. "Všichni jsme to tady potřebovali, jak první tak poslední hráč. Doufám, že nám to pomůže. Neříkám, že to bude snazší. Musíme každý zápas odmakat naplno," prohlásil Zmrhal.

Výkon v prvním poločase, v němž otevřel skóre Tomáš Ladra z penalty, se blížil Jarolímovým představám. "Líbilo se mi, že jsme se dobře hýbali a situace slušně řešili. Z toho pramenilo, že jsme si vytvořili další situace. Blížilo se to té představě," pověděl bývalý kouč pražské Slavie nebo české reprezentace.

Mrzelo ho jen to, že domácí v úvodním dějství nezužitkovali více šancí. "Bylo tam dost situací, po nichž jsme mohli jít do vyššího rozdílu. Dá se říct, že o utkání by po prvním poločase bylo rozhodnuto," řekl Jarolím.

Mladá Boleslav vyhrála v lize poprvé od 21. listopadu. I kvůli velkému pohybu v kádru během zimního přestupního období měli hráči po utkání v kabině problémy s vítězným pokřikem.

"Nevím, kdo to dřív zpíval, protože jsem to zažil poprvé. Přebral to někdo nový. Hledali jsme někoho, kdo by to zpíval. Kluci říkali, že ti, co to dělali předtím, už tady nejsou. Trošičku nám trvalo, než jsme to dali dohromady. Ale zařvali jsme si a příště to bude lepší," uvedl Zmrhal.

Po nedávném návratu z druholigové italské Brescie se za Středočechy v pátém ligovém utkání trefil poprvé. "Cítím se líp hlavně fyzicky, protože jsem v Brescii pár měsíců nehrál a zápasovou vytíženost jsem neměl. Už vydržím aspoň celý zápas, i když ke konci jsem taky trochu tahal nohy," prohlásil sedmadvacetiletý slávistický odchovanec.

"Určitě to jde nahoru, začínám si zase víc věřit, podržím balon. Chtěl bych se ještě zlepšovat tak, abych se dostal tam, kde jsem byl dřív," uvedl patnáctinásobný český reprezentant, který v národním týmu debutoval v říjnu 2016 právě pod Jarolímem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články