Hlavní obsah

Velká nepříjemnost, Ledecká mistrovství světa nepojede! Fanouškům se omlouvala

Tolik se těšila na svůj start na snowboardovém mistrovství světa, ale těsně před závodem ho ve slovinské Rogle musela nečekaně zrušit. Ester Ledecká kvůli zranění, které nechce upřesňovat, nepojede dnešní obří slalom ani zítřejší slalom!

Foto: ASC Dukla/Ivana Roháčková

Ester Ledecká musí mistrovství světa vynechat.

Článek

Světový šampionát hostí její oblíbené středisko, však zde vyhrála už pětkrát Světový pohár. Kvůli přerodu ve snowboarďačku dvojnásobná olympijská vítězka vynechala po úspěšném lyžařském mistrovství světa v italské Cortině d´Ampezzo víkendový SP ve Val di Fasse, a i když v sezoně startovala na prkně v jediném závodě, měla být v Rogle největší favoritkou.

Ale po rozcvičce před kvalifikací musela svůj start náhle odvolat. „Nedokážu rozcvičku ani dokončit, natož unést snowboard jednou rukou nad hlavou, což rozhodlo o tom, že na startu nemám co dělat,“ přiznala.

„Držím pěsti organizátorům, aby byly závody úspěšné a omlouvám se nejen jim, ale i všem svým fanouškům, partnerům a sponzorům, že mě dnes neuvidí bojovat o zlato,“ uvedla v prohlášení.

Blíže nechtěla ona ani její tým problémy specifikovat, v minulosti ji přibrzdily trable se zády. Ledecká měla v Rogle zůstat i na víkendové závody SP, ale i ty takřka jistě vynechá. „Budu se svým týmem pracovat na tom, abych mohla závodit ve finále Světového poháru na lyžích v Lenzerheide,“ předsevzala si. Ve Švýcarsku se rychlostní disciplíny pojedou 17. a 18. března.

Reklama

Související témata: