Jedu si pro medaili, tvrdí odhodlaně Maslák před začátkem halového mistrovství Evropy v atletice

V polské Toruni už ve čtvrtek slavnostně odstartuje halové mistrovství Evropy v atletice. Čeští reprezentanti pochopitelně chtějí přivézt cenné kovy, ale do Polska vyrážejí v citelně oslabené sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák

Pavel Maslák | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Atletika byla první disciplínou, která loni odnesla nástup koronavirové krize. Čínští pořadatelé tehdy odložili halové mistrovství světa v Nan-ťingu, a sportovci si museli na nejprestižnější akce počkat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi cestují čeští atleti na halové mistrovství Evropy

Minimálně těm evropským ale teď čekání končí – na konci tohoto týdne totiž v polské Toruni startuje halové mistrovství Evropy

Atletický šampionát v době koronavirové pochopitelně provází četná hygienická opatření. Čeští závodníci nemusí navzdory zhoršující se tuzemské situaci do karantény – čeká je ale série testů, jak přibližuje předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

„Všichni podstoupili PCR test a všichni musí podstoupit další antigenní test, který musí být 48 hodin před odjezdem. Po příjezdu čeká všechny lamb test, něco mezi antigenem a PCR a zpátky znovu před odjezdem zase PCR test,“ vysvětlil Varhaník.

Zraněné opory

Češi do polské Toruně přivezou 23 sportovců. Výprava měla být původně širší, nicméně z ní na poslední chvíli vypadly některé opory.

„Před půlhodinou jsem mluvil s Amálií Švabíkovou, která zkoušela poslední trénink a její bolavá záda jí neumožní odcestovat. Bohužel nám vypadli i matadoři Petr Svoboda a Radek Juška ze zdravotních důvodů,“ vyjmenovává absence svazový šéftrenér Jan Netscher.

Největší medailové naděje tak atleti budou mít mezi běžci na 400 metrů a v koulařském sektoru – tam se po nedávném zranění vrací Tomáš Staněk.

„Snažil jsem se každý den léčit, takže po tréninku na fyzio a k doktorovi. V rámci možností se to nějak povedlo zaléčit a už minulý trénink naznačoval, že jsem byl vláčnější a přichází tam ta správná energie,“ říká Staněk.

Ambicemi na zisk cenného kovu se netají Pavel Maslák, který nastoupí v běhu na 400 metrů, a na čtvrtce ho čeká taky štafeta.

„Myslím si, že tam budu schopný zaběhnout kvalitní čas. Po dvou letech budu rád i za finále, ale když bych byl ve finále a neměl medaili, tak bych byl asi zklamaný. Jedu si pro medaili a chtěl bych nejlépe dovézt dvě,“ tvrdí odhodlaně Maslák.

Halové mistrovství Evropy v atletice slavnostně začíná už v tento čtvrtek, o medaile se bude bojovat od 5. do 7. března.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme