2. března 2021 • 04:40

KARLOS SHOW: Sparta, nebo Slavia? Poborského dotlačili k jasné odpovědi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi legendy českého fotbalu. Jeho dloubák na EURO 96 proti Portugalsku pamatuje každý fanoušek, ale komu fandí? Karel Poborský má mistrovský titul se oběma pražskými „S“ a Karlos Vémola byl ve své Karlos show zvědavý, kam ho srdce táhne.



V roce 1996 se Slavií, po startu nového milénia dokonce dvakrát se Spartou. Karel Poborský je zapsaný jako šampion do historie obou klubů. A i když je Jihočech, mezi odvěkými rivaly prostě musí mít jasno:  „Moje srdce je Sparta,“ prohlásil upřímně v Karlos Show. „Odehrál jsem tam tři roky a mám k ní vztah dodnes. Cítím se sparťanem,“ odpověděl na jasnou otázku.

Letenský klub prošel nedávno velkou změnou, když jako trenéra angažoval Pavla Vrbu, který se proslavil tituly s rivaly z Plzně. „Myslím, že je to kvalitní trenér. Asi v pětce na českém trhu. Ale ve Spartě se za posledních 18 let vystřídalo 17 trenérů, což je strašně moc. I trenér potřebuje klid na práci, aby si to všechno sedlo,“ vysvětloval.

Jakub Kohák a Karel Poborský v Karlos Show u Karlose Vémoly
Jakub Kohák a Karel Poborský v Karlos Show u Karlose Vémoly

Velký třeskem prochází celý český fotbal. Bývalý místopředseda FAČR a jeden z nejmocnějších mužů v českém fotbale Roman Berbr strávil dlouhé měsíce ve vazbě a netrpělivě se čeká na volby nového vedení. Poborský je navíc přímo zaměstnancem asociace a atmosféra dopadá na jeho práci.

„Pro mě je to velice složitá doba. Jsem tam každý den, děláme spoustu věcí pro mládež a tyhle kauzy nás furt sráží. Fotbal je jen jeden, takže pohled na nás je hodně podobný a ty projekty si to nezaslouží. Teď nás čekají volby. Doufejme, že demokratický. Po dlouhý době opravdu čistý volby. Snad fotbal vykročí ze stínu, narovná se a ukáže svojí dominanci. Co se týká základny, jsme dominantní a měli bychom se tak chovat. Ale je to složité, když máme máslo na hlavě?“ ptá se.

Svého kandidáta neprozradil, sám ale přemýšlí o tom, že se bude ucházet o vysoké funkce.

Jak mu působilo pod legendárním trenérem Alexem Fergusonem? Co obdivuje na Pavlu Nedvědovi? A jak reagoval na nařčení, že jeho pověstný lob byla vlastně náhoda? Podívejte se na Karlos Show.

KARLOS SHOW: Budeš šéf fotbalu? Neboj se to říct, slyšel Poborský od Vémoly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud