Intel | Wi-Fi | Bluetooth

Aktualizace bezdrátových ovladačů Intel pro Windows 10 řeší pády systému do modré obrazovky smrti

Intel řeší problémy s ovladači bezdrátových zařízení Wi-Fi a Bluetooth pro Windows 10, které mohly vyústit až v pád do „modré obrazovky smrti“ (BSoD). K dalším potížím patří ztráta spojení a nefunkčnost připojených zařízení.

Minulý týden proto vyšly nové verze ovladačů Windows 10 Wi-Fi Drivers for Intel Wireless Adapters 22.330.0 a Intel Wireless Bluetooth for Windows 10 22.30.0. Kromě oprav nalezených chyb obsahují také aktualizace zabezpečení.

Aktualizace bezdrátových adaptérů

Nové ovladače Wi-Fi řeší, kromě pádů do BSoD, také problémy způsobující selhání bezdrátových adaptérů při připojení k sítím v pásmu 5 GHz. „Když je systém připojen k přístupovému bodu pomocí kanálu 165 a je povolena funkce mobilního hotspotu v 5GHz síti, není síť hotspotu viditelná pro ostatní systémy v seznamu dostupných bezdrátových sítí,“ upřesňuje Intel.

Nové ovladače Bluetooth adaptérů opravují chyby způsobující zvukový šum během hlasových volání při použití profilu Hands-Free (HFP) a zasekávání zvuku během hovorů přes aplikaci Microsoft Teams. Kromě toho řeší problém vedoucí k tomu, že myši s konektivitou Bluetooth LE nepracují v systémech se zastaralými verzemi ovladačů.

Úplný seznam podporovaných produktů a verzí ovladačů vydaných Intelem k vyřešení výše uvedených problémů je k dispozici v poznámkách v dokumentaci k novým verzím ovladačů Wi-Fi a Bluetooth. Instalační balíčky jsou k dispozici pro 32bitové i 64bitové verze operačního systému Windows 10.

Pokud si nejste jisti tím, jaký hardware máte ve svém počítači či notebooku, pak můžete zjistit dostupnost nových ovladačů pomocí Intel Driver & Support Assistant. Tento nástroj zkontroluje jednotlivá zařízení, aktuální a dostupné verze ovladačů a v případě potřeby pomůže i s instalací nových verzí.

Diskuze (6) Další článek: Vesmír v okolí Sluneční soustavy je přeplněný dvojhvězdami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,