Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čermák dal Hradci dva góly a Plzeň postoupila v poháru do čtvrtfinále

Překvapení ani klopýtnutí se nekonalo. Fotbalisté Plzně zvládli osmifinále domácího poháru bez větších problémů a lídra druhé ligy Hradec Králové porazili 3:1. Pod všechny tři góly favorizované Viktorie se podepsal Aleš Čermák, který dva vstřelil a jeden si po jeho hlavičce srazil gólman Patrik Vízek do vlastní branky.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Přestože úvod patřil aktivnějším "votrokům", ve 13. minutě otevřela skóre Plzeň. Bývalý hradecký záložník Čermák nacentroval do pokutového území a míč i díky Kodešově teči skončil v brance.

Po chvíli mohl vyrovnat Mejdr, ale před gólmanem Hruškou selhal a vystřelil vedle. Na druhé straně Ondrášek po standardní situaci hlavičkoval nepřesně. Pět minut před pauzou domácí přidali druhý zásah. Po Kalvachově centru Čermák hlavou trefil břevno a od Vízkových zad se míč smolně odrazil za brankovou čáru.

Západočeši začali dobře po změně stran a v 56. minutě zvýšili na 3:0. Střídající Mihálik v šestnáctce našel Čermáka a ten pohotově překonal Vízka. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce Plzeň sevřeli a vytvořili si několik šancí. V 74. minutě snížil Dvořák hlavou po standardní situaci. Šestý tým prvoligové tabulky ale už větší drama nepřipustil i díky tomu, že střídající Samko vypálil nepřesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň porazila druholigový Hradec a je ve čtvrtfinále poháru

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 3:1 (2:0)

Branky: 13. a 56. Čermák, 40. vlastní Vízek - 74. Dvořák. Rozhodčí: Hocek - Flimmel, Hock.

Sestava Plzně: Hruška - Havel (75. Koželuh), Kaša, Brabec, Falta (60. Hybš) - Bucha (60. Šulc), Kalvach, Čermák - Kayamba (10. Mihálik), Ondrášek, Ba Loua (75. Beauguel). Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články