Hlavní obsah

Sparta si s chutí zastřílela a vede tabulku! Plzeň měla nabito, Boleslav slaví důležitou výhru

Praha
Aktualizováno

V bitvě o Prezidentský pohár mají po úterní výhře v rámci 50. kola Tipsport extraligy navrch hokejisté Sparty. Ti vyhráli na ledě Českých Budějovic 7:2 a přeskočili v tabulce Třinec. Oceláři ale duel s Litvínovem kvůli tragédii v rodině jednoho z domácích hráčů odložili. Plzeň si s chutí zastřílela proti Zlínu a brala výhru 7:0, což ji nechává ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play off. Karlovy Vary zvítězily nad Libercem 3:2, Mladá Boleslav si v souboji adeptů na přímý postup do čtvrtfinále poradila s Hradcem Králové 4:2. Vítkovice přehrály pardubické Dynamo 5:3. Brno doma prohrálo s Olomoucí 2:3 v prodloužení.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jan Strmeň inkasuje gól.

Článek
Fotogalerie

Sparta vyhrála venku šestý zápas v řadě. Tentokrát slavila na ledě Motoru České Budějovice po výsledku 7:2 a posunula se do čela soutěže před Třinec, který své utkání nehrál. Pražané vyhráli nad Motorem i čtvrtý zápas v sezoně, třemi kanadskými body se na tom podíleli Andrej Kudrna a Roman Horák. Jihočeši, kteří nastoupili v černo-oranžových dresech bez reklam a připomínali si 70. výročí od zisku jediného mistrovského titulu, který získali 6. března 1951, prohráli doma podeváté za sebou.

Oceláři se měli proti Litvínovu ukázat doma po sérii pěti venkovních duelů, Zápas byl však krátce před začátkem po dohodě klubů odložen. Důvodem byla podle všeho tragédie v rodině jednoho z hráčů Třince. Oceláři jsou nyní na druhém místě tabulky.

Plzeň doma deklasovala neškodné zlínské Berany 7:0 a počtvrté za sebou bodovala. Jasnou výhru domácích dirigoval dvěma trefami a stejným počtem asistencí kapitán Milan Gulaš, čtyřmi přihrávkami mu sekundoval obránce Vojtěch Budík. Brankář Dominik Frodl si připsal třetí čisté konto v sezoně, hosté prohráli pošesté za sebou.

Karlovarská Energie porazila Liberec 3:2 a doma tak vyhrála počtvrté za sebou. Utkání rozhodl v 54. minutě útočník Jiří Černoch. Severočeši prohráli třetí z posledních čtyř zápasů, udrželi se však na čtvrtém místě tabulky. Karlovy Vary jsou deváté.

Vítkovičtí hokejisté porazili pardubické Dynamo 5:3 a zůstávají ve hře o osmé místo po základní části. Dvěma góly se o výhru nad Východočechy postaral nejlepší střelec ostravského klubu Dominik Lakatoš, který domácím zajistil šesté vítězství z posledních sedmi kol a první triumf ve vzájemných zápasech v této sezoně. Východočeši naopak utrpěli pátou porážku z posledních šesti utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Fridrich z Vítkovic a Martin Bučko z Pardubic.

Důležitý krok k přímému postupu do čtvrtfinále udělali Bruslaři z Mladé Boleslavi, když zdolali Hradec Králové 4:2 a pojistili si tím třetí příčku. Bruslařský klub ve vzájemných soubojích bodoval sedmkrát za sebou a z toho šestkrát vyhrál.

Rozjetá Kometa sice před duelem s Hanáky naplno bodovala v posledních pěti zápasech, jenže v bitvě s Olomoucí padla 2:3 v prodloužení. Hanákům se na konci základní části extraligy daří - vyhráli třikrát za sebou, venku bodovali pětkrát po sobě.

Hokejová Tipsport extraliga, 50. kolo:
České Budějovice - Sparta 2:7
Branky: 20. Vydarený, 46. Doležal - 7.a 30. Košťálek, 21. a 25. Kudrna, 49. Rousek, 51. Dvořáček, 58. Řepík.
Plzeň - Zlín 7:0
Branky: 7. a 14. Gulaš, 9. Eberle, 27. Příkryl, 28. a 52: Kodýtek, 41 Lang.
Třinec - Litvínov odloženo
Mladá Boleslav - Hradec Králové 4:2
Branky: 12. Cienciala, 35. Šťastný, 49. Pláněk, 53. Bičevskis - 6. Smoleňák, 33. Růžička.
Karlovy Vary - Liberec 3:2
Branky: 22. Flek, 38. Redlich, 54. Černoch - 49. Musil, 50. Knot.
Vítkovice - Pardubice 5:3
Branky: 16. a 35. Lakatoš, 16. Fridrich, 36. Mallet, 60. Irgl - 6. Blümel, 17. Poulíček, 43. Horký.
Kometa Brno - Olomouc 2:3 v prodloužení
Branky: 13. Schneider, 49. Zaťovič - 28. Knotek, 40. Olesz, 64. Káňa.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín