Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň si pohrála s odevzdaným Zlínem a dál pomýšlí na čtyřku

Plzeň porazila Zlín v 50. kole extraligy vysoko 7:0 a pořád je ve hře o pozici v elitní čtyřce. Západočeši se mohli opřít o první útok s Milanem Gulašem, který se gólově prosadil dvakrát a celkem zaznamenal čtyři body. Zlín už před zápasem ztratil šanci na postup do předkola play-off a sezonu zakončí na předposledním místě.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, za což jsme rádi. Nastříleli jsme dost gólů a gólman vychytal čisté konto. Ještě máme před sebou dva těžké zápasy a musíme se v nich připravit na play-off," řekl Tomáš Mertl, který se do plzeňské sestavy vrátil po třech měsících.

Domácí bez jediné absence útočníka vinou zranění od začátku soupeře přehrávali. V sedmé minutě navíc Gulaš ranou bez přípravy od modré čáry otevřel skóre, když si asistenci připsal uzdravený Mertl, který v sestavě chyběl od 1. prosince.

Vzápětí zlínský brankář Huf zneškodnil šanci na pravém kruhu volného Jiříčka a poradil si i s dorážkou Kodýtka. V 9. minutě už ale nestačil na zakončení před brankou nekrytého Eberleho, jenž těžil z přihrávky Dočekala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Zlín

"Zápas se nám nepovedl. Domácí byli lepší. Kdo to viděl, tak má obrázek jasný," řekl zlínský obránce Martin Novotný. "Mně to připadá jak v mlze, ty zápasy chodí jeden za druhým a nám se vůbec nedaří. Jsem z toho už zoufalý. Nemáme prostor trénovat. Když se snažíme plnit systém, tak dostáváme góly od modré čáry a už to jede. Už to ta hlava nezastaví," dodal zklamaně bek Beranů.

Hosté nestíhali a kupili chyby v rozehrávce. Ve 14. minutě zvýšil po vybídnutí Kaňáka na brankovišti osamocený Gulaš již na 3:0. V závěru první třetiny uchránil hosty od další pohromy při gólové příležitosti Martina Langa jen skvělý Hufův zákrok. Jeho protějšek Frodl nečekaně inkasoval pět vteřin před první sirénou, pro nedovolené bránění Honejska však sudí branku neuznali.

V úvodu prostřední části protáhl Frodla tvrdou střelou Václavek. Poté znovu převzali iniciativu Západočeši. Krátce po skončení přesilovky ve 27. minutě po krásné individuální akci skóroval Přikryl a o minutu později vyloučení Kubiše potrestal po ideální příhře Gulaše střelou z pravého kruhu Kodýtek. Tempo následně opadlo a Berani před druhou sirénou nedokázali zmírnit stav 0:5 ani při 31 vteřin trvající přesilové hře čtyři na tři.

Již po 40 odehraných vteřinách závěrečné dvacetiminutovky se poprvé v extralize gólově prosadil nahozením od modré čáry švédský obránce Viktor Lang. Vzápětí od další pohromy uchránil po šanci Straky hosty znovu jen pozorný Huf. Zbytek zápasu se dohrával spíše z povinnosti, rozjetí domácí své akce přehrávali na krásu, až v 52. minutě při přesilovce upravil po křížné přihrávce Gulaše Kodýtek na konečných 7:0.

"Jsem rád, že jsme vyhráli a měli jsme i trochu pohodový zápas. Využili jsme šance v první třetině a soupeři jsme odskočili. Zápas se vyvíjel velmi dobře, byli jsme produktivní a padlo hodně gólů. Pomůže nám to po psychické stránce, když jsme vyhráli a neinkasovali," řekl trenér domácích Ladislav Čihák.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Gulaš (Budík, Mertl), 9. Eberle (Dočekal), 14. Gulaš (Kaňák), 27. Přikryl (Kaňák), 28. Kodýtek (Gulaš, Budík), 41. V. Lang (Malát, Budík), 52. Kodýtek (Gulaš, Budík). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, Kaňák, V. Lang - Gulaš, Mertl, Malát - P. Musil, Kodýtek, Michnáč - M. Lang, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Dočekal. Trenér: Čihák.

Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, Gazda, M. Novotný, D. Nosek, Ferenc, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Karafiát, Honejsek, Okál - Ondráček, P. Sedláček, Václavek - Chludil, Sebera, Suhrada. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články