Hokejisté Sparty nasázeli sedm gólů Budějovicím a posunuli se na první místo, produktivní byla i Plzeň

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy České Budějovice 7:2 a posunuli se do čela soutěže před Třinec, který v úterý nehrál. Pražané vyhráli nad Motorem i čtvrtý zápas v sezoně, třemi kanadskými body se na tom podíleli Andrej Kudrna a Roman Horák. Jihočeši prohráli doma podeváté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice/Plzeň (Aktualizováno: 20:32 2. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domácí nastoupili v retro dresech, které připomínaly 70. výročí jejich dosud jediného mistrovského titulu. Štěstí jim ale nepřinesly.

Sparta zdramatizovala souboj o Prezidentský pohár, na svém ledě si poradila s vedoucím Třincem

Číst článek

Jihočeši v prořídlé sestavě s pěti obránci a nekompletními čtyřmi útoky hráli uvolněně, hosté ale od počátku hýřili aktivitou. Skóre mohl otevřít Říčka, ale Strmeně poprvé překonal až Košťálek v 7. minutě. Domácí měli poté hned několik šancí vyrovnat, puk za Machovského ale dostal až v závěru první třetiny kapitán Vydarený.

Pražané se hned na začátku druhé třetiny dostali zpět do vedení a v prostřední dvacetiminutovce rozhodli o výhře. V čase 20:48 překonal českobudějovického gólmana z úhlu Kudrna a slovenský útočník se mezi střelce zapsal i ve 25. minutě.

Podruhé v utkání pak skóroval i Košťálek, který v přesilovce mířil přesně od modré čáry. Ve 31. minutě navíc trefil Jandus tyčku. Při vyloučení Poláška opakovaně pálil Doležal, Machovského ale nepřekonal. Buchtele poté na druhé straně trefil horní tyč.

Na začátku třetí části snížil nejlepší střelec domácích Doležal, žádné drama se ale nekonalo. Záhy se před Strmeněm prosadil Rousek a pojistil bezpečný náskok Pražanů. Šestý gól přidal velmi snadno Dvořáček, kterého nikdo nehlídal před brankovištěm. Poté ještě Machovskému pomohla branková konstrukce a skóre zápasu uzavřel v přesilovce kapitán Sparty Řepík.

Debakl Zlína

Plzeň vyhrála 7:0 nad Zlínem a počtvrté za sebou bodovala. Jasnou výhru domácích dirigoval dvěma trefami a stejným počtem asistencí kapitán Milan Gulaš, čtyřmi přihrávkami mu sekundoval obránce Vojtěch Budík. Brankář Dominik Frodl si připsal třetí čisté konto v sezoně, hosté ho překonat nedokázali a prohráli pošesté za sebou.

Domácí bez jediné absence útočníka vinou zranění od začátku soupeře přehrávali. V sedmé minutě navíc Gulaš ranou bez přípravy od modré čáry otevřel skóre, když si asistenci připsal uzdravený Mertl, který v sestavě chyběl od 1. prosince.

Hokejisté Hradce Králové zdolali na svém ledě vedoucí Třinec. Plzeň utnula sérii bez extraligové výhry

Číst článek

Vzápětí zlínský brankář Huf zneškodnil šanci na pravém kruhu volného Jiříčka a poradil si i s dorážkou Kodýtka. V 9. minutě už ale nestačil na zakončení před brankou nekrytého Eberleho, jenž těžil z přihrávky Dočekala.

Hosté nestíhali a kupili chyby v rozehrávce. Ve 14. minutě zvýšil po vybídnutí Kaňáka na brankovišti osamocený Gulaš již na 3:0. V závěru první třetiny uchránil hosty od další pohromy při gólové příležitosti Martina Langa jen skvělý Hufův zákrok. Jeho protějšek Frodl nečekaně inkasoval pět vteřin před první sirénou, pro nedovolené bránění Honejska však sudí branku neuznali.

V úvodu prostřední části protáhl Frodla tvrdou střelou Václavek. Poté znovu převzali iniciativu Indiáni. Krátce po skončení přesilovky ve 27. minutě po krásné individuální akci skóroval Přikryl a o minutu později vyloučení Kubiše potrestal po ideální příhře Gulaše střelou z pravého kruhu Kodýtek. Tempo následně opadlo a Berani před druhou sirénou nedokázali zmírnit stav 0:5 ani při 31 vteřin trvající přesilové hře čtyři na tři.

Již po 40 odehraných vteřinách závěrečné dvacetiminutovky se poprvé v extralize gólově prosadil nahozením od modré čáry švédský obránce Viktor Lang. Vzápětí od další pohromy uchránil po šanci Straky hosty znovu jen pozorný Huf. Zbytek zápasu se dohrával spíše z povinnosti, rozjetí domácí své akce přehrávali na krásu, až v 52. minutě při přesilovce upravil po křížné přihrávce Gulaše Kodýtek na konečných 7:0.

Třinec s Litvínovem nehrál

Duel mezi Třincem a Litvínovem, původně plánované na úterý, se nehrál. Kluby se dohodly na jeho odložení ze závažných, ale zatím blíže nespecifikovaných důvodů. Hrát se mělo od 17.00 v třinecké Werk aréně, mužstva ale neabsolvovala ani rozbruslení.

Obě strany hledají náhradní termín a zápas 50. kola chtějí odehrát v co nejkratším termínu, protože základní část má skončit tuto neděli. Litvínovští proto přenocují ve Slezsku. Teoreticky by se mělo hrát ve středu nebo ve čtvrtek, závěrečná dvě kola mají v pátek a v neděli s ohledem na regulérnost stanované shodné datum i čas začátku.

50. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 2:7 (1:1, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Vydarený, 46. Z. Doležal (Plášil, R. Přikryl) - 7. Košťálek (M. Sukeľ, Dvořáček), 21. Kudrna (Němeček), 25. Kudrna (Sobotka, Tomášek), 30. Košťálek (Sobotka, Horák), 49. Rousek (Kudrna, Horák), 51. Dvořáček (M. Sukeľ, Němeček), 59. Řepík (Tomášek, Horák). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Bez diváků.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Gulaš (Budík, Mertl), 9. Eberle (Dočekal), 14. Gulaš (Kaňák), 27. Přikryl (Kaňák), 28. Kodýtek (Gulaš, Budík), 41. V. Lang (Malát, Budík), 52. Kodýtek (Gulaš, Budík). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Flek (Weinhold), 38. Redlich (Vondráček, Plutnar), 54. Černoch (Kohout, Zábranský) - 49. A. Musil (Knot), 50. Knot (Vitásek, A. Musil). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:3. Bez využití: Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Cienciala (Claireaux, Ševc), 35. D. Šťastný (Ševc, Jääskeläinen), 49. Pláněk (Cienciala), 53. Bičevskis (Cienciala, Bernad)) - 6. Smoleňák (Lev), 33. V. Růžička ml. (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Lakatoš (Mallet), 16. Fridrich (Koch), 35. Lakatoš (Svačina, Pyrochta), 36. Mallet (Flick), 60. Irgl (Svačina) - 7. Blümel (Paulovič, Vála), 17. Poulíček (Paulovič, Blümel), 43. Horký (Hrádek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Bez diváků.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Schneider (Mueller, Zámorský), 49. Zaťovič (Mueller, P. Holík) - 28. J. Knotek (J. Káňa II, Navrátil), 40. Olesz (J. Káňa II), 64. J.. Káňa II (Navrátil). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Brejcha, Axman. Vyloučení: 2:1, navíc J. Knotek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme