Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vítkovičtí udolali Pardubice, Lakatoš přidal další dva góly

Pardubice na výhru proti Českým Budějovicím nenavázaly a v 50. kole extraligy nestačily na Vítkovice. Ostravané triumfovali 5:3 i díky kanonýrovi Dominikovi Lakatošovi, který se dvěma góly zlepšil na 23 branek v sezoně. Vítkovice jsou desáté, Dynamo zůstává sedmé.

Utkání Vítkovice – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Od druhé části jsme zlepšili pohyb, měli jsme tlak do brány, vynutili jsme si fauly a pomohli si přesilovkou. To byla hodně povedená třetina. A poslední třetinu jsme si vcelku pohlídali. Za tři body jsme moc rádi," řekl vítkovický trenér Radek Philipp, jenž vede tým místo kolegy Miloše Holaně, který je v karanténě.

Vítkovicím se týden před startem předkola play-off vrátil po dlouhém zranění do sestavy kapitán Polák a po opatrnějším startu odšpuntovala spád utkání vedoucí branka pardubického Blümela, který po bleskovém přenesení hry skóroval pohotovou ranou pod Svobodovu lapačku.

Domácí ale dokázali stav otočit během 49 sekund. Kanonýr Lakatoš v první přesilovce po ideální přihrávce Malleta zblízka snadno vyrovnal, vzápětí se parádně uvolnil Fridrich a zápěstím vymetl horní růžek v pardubické brance. "Určitě je to strašně důležité, že se nám před play-off zlepšují přesilovky. Když nám přesilovky i oslabení půjdou, tak to bude jedině dobře," řekl vítkovický kapitán Roman Polák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice – Pardubice

Ale i hostům stačila chvilka; za 27 sekund zaspala vítkovická obrana v čele s gólmanem Svobodou a Poulíček doklepl do sítě vyražený puk.

Úseky slepených gólů pokračovaly i ve druhé třetině, v níž se domácí díky přesnější koncovce odpoutaly do dvoubrankového trháku. Po Irglově ráně ještě za hostujícím brankářem Kloučkem cinkla tyč, Ostravané však znovu udeřili v početní výhodě a opět zásluhou Lakatoše, který nechytatelným příklepem zaznamenal svůj 23. gól v sezoně.

Než se Pardubičtí otřepali, dokončil výpad Mallet a Vítkovice v rozmezí 76 sekund odskočily na 4:2. "Myslím, že jsme začali trošku pomaleji, nebyla tam taková aktivita v naší hře, ale od druhé třetiny se to zlepšilo. Hodně jsme tam chodili do přečíslení, drželi jsme se v jejich pásmu na puku a dobře jsme bruslili, z čehož pramenily fauly z jejich strany. Dokázali jsme využít přesilovku a to nás nakoplo," uvedl Polák.

Hosty ale znovu nakopnul v úvodu třetího dějství úspěšným průnikem Horký a vzápětí měl šanci i Kousal, ale Svoboda uchránil vítkovické vedení.

Domácí výsledek nedokázali pojistit z přečíslení Pyrochty s Lakatošem, a tak se Pardubice nadechly k závěrečnému tlaku a power-play, ve které ostřelovaly vítkovickou branku. Svoboda ale všechny ataky přestál a 53 sekund před koncem mohl do prázdné branky zpečetit výhru Irgl.

"Podali jsme bezkrevný, nedisciplinovaný výkon, až na pár jedinců to bylo bez nasazení a vůle udělat něco pro tým. Zaslouženě jsme prohráli. S tímto výkonem nemůžeme v play-off uspět. Nedokážu si to vysvětlit, nemáme se na co šetřit, vždyť hrajeme o co nejlepší postavení pro předkolo. Ve středu si k tomu musíme něco říct," zlobil se pardubický trenér Richard Král.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Lakatoš (Mallet), 16. Fridrich (Koch), 35. Lakatoš (Svačina, Pyrochta), 36. Mallet (Flick), 60. Irgl (Svačina) - 7. Blümel (Paulovič, Vála), 17. Poulíček (Paulovič, Blümel), 43. Horký (Hrádek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Bez diváků.

Vítkovice: M. Svoboda - R. Polák, Pyrochta, R. Černý, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, Werbik, Fridrich. Trenér: Philipp.

Pardubice: Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - A. Kosticyn, R. Kousal, Camara - Kratochvil, O. Roman, Horký - Pochobradský, Rohlík, Costa. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články