Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Olomouc ukončila v prodloužení brněnskou sérii, duel rozhodl Káňa

Olomouc potvrdila, že se jí proti favoritům daří. V průběhu letošní sezony ukončila série Třince a Sparty, tentokrát si vyšlápla v 50. kole extraligy na Kometu, která se předtím radovala pětkrát v řadě. Hanáci vyhráli v Brně 3:2 v prodloužení, když v nastavení ukončil zápas Jan Káňa v přesilovce. Mora uspěla potřetí za sebou, ale zůstane na dvanáctém místě a půjde do předkola z posledního postupového místa.

Utkání Brno – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"My jsme si víc než bod nezasloužili, bylo tam asi nějaké uspokojení, nebyl to dobrý příklad pro play-off," řekl trenér Komety Jan Zachrla.

Olomouc, která se při cestě do Brna zdržela v hodinové zácpě na dálnici, vstoupila na brněnský led s aktivní hrou, akce Komety napadala už v zárodcích. "Odehráli jsme dobrý zápas, bojovali jsme po celý jeho průběh, využili jsme dvě přesilovky, což se nám tak často nestává," řekl trenér Hanáků Jan Tomajko.

Rozjetý domácí tým se tak neprosazoval a ani si nevytvářel střelecké příležitosti. První přišla až v přesilové hře a opět perfektně sehrané kombinaci, na jejímž konci byl 20. gól Petera Schneidra v sezoně.

Kometa tak vzala vítr z plachet Hanákům, kteří měli do té doby mírnou převahu. Další šanci na navýšení skóre měl v 19. minutě Mueller, ale Konrád jeho střelu zlikvidoval.

Hosté byli blízko vyrovnání ve 25. minutě, kdy Vejmelkovi vypadl puk po střele Káni, ale obránci k němu byli blíže než dotírající Kunc s Nahodilem. Gól tak přišel rovněž v přesilové hře, kdy zakončoval zblízka Knotek.

Po vyrovnávacím gólu získala hra ještě větší spád, útoky se střídaly na obou stranách. Největší šanci na vedoucí gól měla Olomouc, ale Vejmelka během chvilky vychytal Nahodila, Ondruška i Navrátila. Krátký byl až na nájezd Olesze 20 vteřin před koncem druhé třetiny. "Prospali jsme úvod a tato část hry patřila soupeři," řekl Zachrla.

Kometa musela ve třetí třetině více rozvinout svoji ofenzivu, ale narážela na výborně organizovanou obranu hostí, která začínala už ve středním pásmu. Až ve 49. minutě vyrovnal Zaťovič, v závěru mělo Brno převahu, ovšem bez efektu.

Utkání se tak muselo prodlužovat. Klíčový moment přišel v 62. minutě, kdy byl vyloučen Klepiš a hosté početní výhodu využili. Olomouc tak vyhrála potřetí za sebou, venku "kohouti" bodovali popáté v řadě a čtyřikrát z toho vyhráli.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Schneider (Mueller, Zámorský), 49. Zaťovič (Mueller, P. Holík) - 28. J. Knotek (J. Káňa II, Navrátil), 40. Olesz (J. Káňa II), 64. J.. Káňa II (Navrátil, Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Brejcha, Axman. Vyloučení: 2:1, navíc J. Knotek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, Brabenec, Plášek - Schneider, Rákos, D. Bondra - Kusko, Střondala, Valský. Trenér: L. Zábranský st.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Strapáč - Navrátil, J. Knotek, Ostřížek - Bambula, Handl, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články