Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Domácí krizi Liverpoolu prohloubila Chelsea, famózní jízdu Citizens nezastavili ani Wolves

Pátou ligovou porážku na Anfield Road v řadě kouše mistrovský Liverpool. Tentokrát doma padl s Chelsea 0:1, která se posunula na čtvrté místo. Reds jsou o 4 body zpět sedmí. Zcela opačné "starosti" řeší Manchester City, jehož vítězná série čítá už 21 soutěžních zápasů. Ve 29. kole zdolal Wolverhampton 4:1, byť o výsledku rozhodl až třemi brankami v závěru. Citizens vedou tabulku před městským rivalem United o 14 bodů a míří k zisku titulu.

Mason Mount z Chelsea (uprostřed) se raduje z gólu v Liverpoolu
zdroj: AP autor: Phil Noble

Duel německých trenérů Thomase Tuchela s domácím Jürgenem Kloppem rozhodl krátce před přestávkou záložník Chelsea Mason Mount, který dal v posledních pěti ligových utkání už třetí gól. Předtím ještě neuznal hostům trefu Tima Wernera videorozhodčí kvůli ofsajdu.

Zatímco Blues od Tuchelova příchodu už deset zápasů nenašli přemožitele, Reds poprvé v klubové historii prohráli pět domácích zápasů za sebou.

Richarlison opět spasil Everton, loupil také Tottenham

Everton se po třetím vítězství v řadě posunul na páté místo o bod před West Ham. Vítězství zajistil "karamelkám" gól brazilského útočníka Richarlisona, který se trefil ve čtvrtém zápase za sebou. V 65. minutě poslal hlavou za záda brankáře Sama Johnstona přihrávku střídajícího Gylfiho Sigurdssona, který byl v té chvíli na hřišti jen 43 sekund.

Hubenou výhru 1:0 vybojoval také Tottenham, který proti Fulhamu poprvé v sezoně nasadil ofenzivní kvarteto Harry Kane, Son Hung-min, Gareth Bale a Dele Alli společně od začátku. Svěřencům Josého Mourinha ale nakonec plný bodový zisk zajistil vlastní gól Tosina Adarabioyoa v 19. minutě.

Manchester City je k nezastavení

Do 80. minuty byl stav na Etihad Stadium nerozhodný. Domácí vyhráli první poločas jen díky vlastnímu gólu Leandera Dendonckera, když další šance nevyužili. Před přestávkou jim videorozhodčí neuznal další branku kvůli ofsajdu - naopak je potrestal přesnou hlavičkou hostující obránce Conor Coady v 61. minutě.

Suverénní lídr ale body neztratil ani v patnáctém ligovém utkání v řadě. Gabriel Jesus totiž v 80. minutě zlomil nerozhodný stav a výsledek ještě zpečetil v nastavení poté, co předtím Riyad Mahrez na konci normální hrací doby přidal pojistku.

Anglická fotbalová liga:

29. kolo: Manchester City - Wolverhampton 4:1 (80. a 90.+3 Gabriel Jesus, 15. Dendoncker vlastní, 90. Mahrez - 61. Coady), West Bromwich - Everton 0:1 (65. Richarlison), Liverpool - Chelsea 0:1 (42. Mount).

33. kolo: Fulham - Tottenham 0:1 (19. vlastní Adarabioyo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články