Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nešťastná smrt Lindsey: Manželku hokejisty Petra Vrány našli až po víc než hodině

Lindsey Vránu našli pod vodou až po hodině
Zdroj: Profimedia
Tragédie
Na přehradě Slezská Harta na Bruntálsku nešťastně zahynula pětatřicetiletá žena hokejisty Petra Vrány (35) Lindsey. Pod manželkou kapitána třineckých Ocelářů se prolomil led, když se na něm snažila zachránit štěně, které se jí tam zaběhlo. Stalo se tak 2. března.

„V úterý 2. 3. zhruba půl hodiny po poledni jsme přijali oznámení o osobě ve vodě přehrady Slezská Harta. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky integrovaného záchranného systému. Všichni policisté, hasiči, záchranáři na místě velmi intenzivně po ženě pátrali,“ sdělila Extra.cz policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

O záchranu hokejistovy manželky, která se při záchraně pejska propadla do mrazivé vody, se pokoušeli také potápěči krajského ředitelství, potápěči Hasičského záchranného sboru Hlučín i záchranářský vrtulník. „Bohužel ženu ve vodě našli až po hodině, i přes veškerou snahu lékařů se jí zachránit nepodařilo. Cizí zavinění bylo na místě vyloučeno,“ říká Viačková s tím, že další okolnosti vzhledem k citlivosti tragické události nebude policie zveřejňovat.

Ženu hledal i vrtulník

„Byli jsme voláni k osobě, která se měla propadnout pod led. Po našem příjezdu byla pod vodou. Vyslali jsme i vrtulník, z něhož posádka sledovala terén, jestli nespatří ženu pod ledem. V tom případě bychom se k ní spustili a vytáhli ji,“ potvrdil deníku Blesk mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Zamýšlený plán však nevyšel a vrtulník po dvaceti minutách odletěl pryč.

Smrt Lindsey, která měla v obci s manželem chatu, všechny zasáhla.V souvislosti s tragickou události se HC Oceláři Třinec a HC VERVA Litvínov ten den rozhodly odložit zápas Tipsport extraligy.

Tanečnice Lindsey

Kanaďanka Lindsey se odmala věnovala tanci, konkrétně baletu, se kterým začala v 7 letech. Jejím velkým snem bylo stát se profesionální tanečnicí, a tak dlouhé roky tvrdě dřela. Veškeré úsilí ale přišlo vniveč, když se v 19 letech zranila. Jak uvedla pro magazín Glanc, osud jí to vynahradil.

V tu samou dobu totiž poznala talentovaného hokejistu Petra Vránu, který zrovna působil v kanadském klubu Halifax Mooseheads. Prakticky okamžitě se do sebe oba zamilovali a od té doby Lindsey s Petrem cestovala po všech hokejových štacích, ve kterých současný kapitán Třince působil. Byla mu tak velkou oporou například během ročního angažmá v dálném ruském Chabarovsku.

V roce 2016 se Petr společně s Lindsey vrátil do Čech. V tu dobu už měl pár několik let po svatbě, ke které došlo, když český útočník působil v letech 2012 až 2014 v klubu HC Lev Praha. Už tehdy si Lindsey Česko zamilovala a nebránila se tak myšlence, že by po konci Vránovy kariéry v rodné zemi svého manžela definitivně zůstala. Dokonce v Česku mohla nadále rozvíjet svou velkou taneční vášeň. Docházela do taneční školy, kde se jí podle magazínu Glanc ujal taneční mistr Michal, který v tu dobu byl prvním sólistou Národního divadla. Pod vedením zkušeného mistra protancovala nejedny baletní piškoty.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy