Zemětřesení, jehož síla se pohybovala okolo šesti stupňů Richterovy škály, vyhnala plačící modelku Jitku Nováčkovou na nejbližší náměstí společně s fotbalistou Timem Sparvem (34) a dcerou Leah Elissou (2 měsíce). Tam se tísnila s ostatními vyděšenými lidmi, a jak je u ní zvykem, vše pečlivě dokumentovala na sociální síť. Koneckonců je influncerkou - a youtubeři nesdílí jenom to hezké, co je potká, ale i ty méně příjemné stránky života. „Epicentrum zemětřesení prý bylo třicet kilometrů od nás. Nikdy jsem se tolik nebála o svůj život, natož teď o Ley a o Timův. Jsme v pořádku, vyběhli jsme ven a musíme být venku,“ líčila emotivně Nováčková na instagramu.

„Nevěděli jsme, co se děje. Bylo to strašný. Já jsem nevěděla, jestli umřeme, jestli ta budova spadne, nebo jestli nás bombardují. Teď jsme s Leuškou a Timem venku, protože pravděpodobně ještě další zemětřesení přijdou. A vždycky má být člověk venku,“ popisovala situaci někdejší vítězka soutěže Česká Miss 2011 a utírala si slzy.

Budova, ve které bydlí, je prý hodně stará, a tak se Nováčková bála, aby na ně nespadla střecha. „Jsme v nejvyšším, šestém patře,“ vysvětlovala. V tom shonu dokonce zapomněla na roušku. „Sice je to povinný, ale já jsem běžela ven s malou jak šílená.“

VIDEO: Youtuberka Jitka Nováčková leze svým kolegům do soukromí!

Video
Video se připravuje ...

Youtuberka Jitka Nováčková leze svým kolegům do soukromí! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

V dalších videích pak ukázala, jak moc bylo zemětřesení silné a co u modelky doma napáchalo - otřesy země například shodily všechny skříně na zem. Na pozadí všech instastories bylo slyšet její srdceryvné vzlykání, zatímco dcerka poklidně spinkala… A finský fotbalista, co působil klidným dojmem, se snažil vyděšenou Nováčkovou utěšovat. „Malé otřesy se budou prý přes den ještě vracet, proto máme být venku. Tim alespoň běžel pro plenky, pro kočárek a naše pasy a pití,“ pokračovala modelka. „Vždy, když se uklidním, přijde další malý otřes. Děti tu poplakávají. Já s nimi.“

Po několika hodinách strávených na náměstí se vrátili novopečení rodiče zpátky do bytu, aby uklidili nepořádek. Další zemětřesení, i když v porovnání s tím, co zažili předtím, podstatně menší, u Nováčkové působilo panické pocity… A tak se rozhodla jednat. Odcestovala s partnerem i s dítětem raději za přáteli. „I když už by nic hrozit nemělo, poprosila jsem Tima, abychom odjeli. Dnes přespíme v přízemním domě u známých, dál od města,“ dodala Jitka. Hrůzostrašný zážitek měl tak happy end, alespoň tedy prozatím.

A dokonce i nějaké klady: „Leah nikdy nespala líp než dnes,“ podivovala se nad tímto pozoruhodným paradoxem modelka.

VIDEO: Česká Miss Jitka Nováčková radí, jak zhubnout a zůstat hubená!

Video
Video se připravuje ...

Česká Miss Jitka Nováčková radí, jak zhubnout a zůstat hubená! Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
129 fotografií