Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2021 13:01 | Správy | Krimi | Domáce krimi
FotoVideo

Jankovská si slobodu dlho neužila, znova zadržaná! Bývalá štátna tajomníčka sa zrútila

Polícia opätovne zadržala bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú po tom, ako ju vo štvrtok Najvyšší súd SR prepustil z väzby na slobodu. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica.

Polícia na obvinenú čakala pred nemocnicou pre obvinených v Trenčíne. Podľa medializovaných informácií súvisí jej zadržanie s kauzou trenčianskeho baru Fatima, v ktorej je tiež obvinená.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

"Takto vyzerá prepustenie z väzby na Slovensku. Klientka bola prepustená na slobodu sudcom pre prípravné konanie, ktorý jasne odôvodnil, prečo moja klientka nemá byť väzobne stíhaná," spresnil jej obhajca Peter Erdös. Dodal, že Monika Janskovská zaplatila peňažnú záruku vo výške 100.000 eur a Najvyšší súd SR jej nariadil kontrolu technickými zariadeniami, takzvaným náramkom.

Jankovská sa vo štvrtok po prepustení z trenčianskej väzenskej nemocnice a opätovnom zadržaní psychicky zrútila. Povedal to je advokát, ktorý odporučil jej okamžité vyšetrenie v najbližšom zdravotníckom zariadení. "Mal som sa možnosť s ňou chvíľu rozprávať. Musím povedať, že sa zrútila. Nechápala, čo sa deje, bola absolútne mimo. Neviem posúdiť, či ma vôbec dokázala vnímať. Po tom, ako po roku vyšla z väzby, prejde dva kroky a je opätovne zadržaná. Keď som videl, v akom je stave, povedal som vyšetrovateľovi, aby zvážil, či ju netreba vyšetriť v najbližšej nemocnici," skonštatoval Erdös.

Potvrdil, že opätovné zadržanie súvisí s kauzou Fatima. "Vyšetrovateľ ma oboznámil s tým, že dôvodom sú obavy z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti," doplnil.

 

"Senát 5T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu a pri konštatovaní kolúznej a preventívnej väzby, ako aj dôvodnosti trestného stíhania, väzbu u oboch obvinených Moniky J. a Richarda M. nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a prijatím peňažnej záruky vo výške 100.000 eur," vysvetlila hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Súd im uložil viaceré povinnosti a obmedzenia vrátane ich kontroly technickým prostriedkom.

V kauze Fatima polícia obvinila Annu Ž., Milana Ž., Petra V. a Moniku J. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Okrem spomínaných je obvinený aj doterajší svedok v kauze Michal V. Obvinení mali vyfabulovať tvrdenia, že Monika Jankovská nemala nič spoločné s kauzou Fatima ani s údajnými miliónovými úplatkami od vtedajšieho údajného bossa podsvetia Petra Čongrádyho. Monika Jankovská obvinenia odmieta. Podľa svedkov v kauze Fatime Monika Jankovská pomohla v minulosti získať Petrovi Čongrádymu lukratívny pozemok v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!