Nemovitost koupil Travolta s manželkou Kelly Preston brzy po svatbě v roce 1991, kdy hledali dům mimo ruch Hollywoodu, který by byl dostatečně velký na to, aby se tam nejen o svátcích mohla sejít jejich široká rodina. Kelly Preston (57) loni podlehla rakovině prsu a John Travolta se již do jejich společného domu nechce vracet, proto jej nyní nabízí za cenu 5 milionů dolarů.

Nemovitost rozkládající se na 20 hektarech podél oceánu leží v americkém státě Maine na odlehlém ostrůvku Islesboro, dostupném pouze lodí. Pozemek nabízí kromě zahrad s bazénem krásný výhled na oceán, procházkové trasy lesem k pobřeží, pláž a soukromý přístavní dok v přístavu Sabbathday Harbor.

Dům s celkovou užitnou plochou tisíc čtverečních metrů byl postaven v roce 1903 architekty Peabodym a Stearnsem. Travolta s manželkou dům zrenovovali do anglického venkovského stylu. Vyměnili původní tmavé, ponuré barvy za barvy jasné, veselé (nejčastěji odstíny žluté, růžové a zelené), které interiér rozzářily. Zároveň ale ponechali původní tudorovská okna (složená z několika okenních tabulí), dekorativní dřevěné lišty umístěné u stropu a kolem oken, obložení stropu dřevem v některých místnostech a také rustikální obložení krbů kamenem.

V domě k radosti majitelů zůstalo mnoho zařízení a starožitných předmětů, které jsou i nadále využívány v interiéru. V souladu s anglickým venkovským stylem se v domě objevují těžké, nařasené závěsy a nábytek s damaškovým či sametovým polstrováním, opět v odstínech zelené, růžové či žluté.

Rezidence nabízí mimo jiné celkem dvacet ložnic, osm koupelen (z nichž jedna je pouze toaleta), několik obývacích pokojů, pracovnu a technickou místnost s pračkou a sušičkou. K domu patří také samostatná garáž (původně stodola), kam John Travolta umístil svou sbírku automobilů.

V přízemí najdeme několik obývacích pokojů, některé jsou vybaveny krbem, jeden disponuje barem vyrobeným na zakázku, dále jídelnu s krbem a velkou, dokonale vybavenou kuchyni s oddělenou spižírnou a chladicí místností místo lednice. Kuchyně je zařízena vestavěnými skříňkami v bílé barvě a doplněna prvky nerezové oceli a dřeva, zajímavým detailem jsou retro světla.

V prvním patře se nachází 14 ložnic pro hosty, 4 koupelny a také prostorná hlavní ložnice (master suite) s vlastní velkou koupelnou, šatnou a vstupem na jednu z teras.

Druhé patro domu patří dětem. Majitelé zde popustili uzdu fantazii a vytvořili dětský ráj se zabudovaným jevištěm, modelem školy a restaurace, knihovnou a hernou. Děti mají k dispozici také čtyři ložnice s koupelnou. Při zařizování dětských pokojů se John Travolta a Kelly Preston nechali inspirovat zájmy svých dětí; je tu tak např. ložnice pro princezny nebo pokoj s leteckou tematikou.

Po smrti manželky se Travolta zdržuje v dalších nemovitostech, které vlastní - v Los Angeles, na Havaji či na Floridě, a sídlo na ostrůvku v Maine je tak od února 2021 na prodej.