Hlavní obsah

Hluboce věřící Nizozemec roky zneužíval své děti, souzený ale nebude

Novinky, mso
Amsterdam

Roky ukrýval a sexuálně obtěžoval své děti na vzdáleném statku daleko od civilizace. Přesto hluboce věřící Nizozemec nepůjde ani k soudu. Arbitři v Assenu totiž vyslyšeli prokuraturu, podle které nyní 68letý muž není schopen soudní proces podstoupit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otec držel své děti v izolaci na odlehlém statku v HolandskuVideo: Reuters

 
Článek

Gerrit Jan van D. roky držel v izolaci svých šest dětí. Prokuratura ho původně obžalovala ze zneužívání a nezákonného zadržení nejméně dvou z nich. Obvinění ale nakonec sama stáhla, Nizozemec totiž v roce 2016 utrpěl mozkovou příhodu, která ho ochromila.

Případ se přitom stal veřejně známým až v říjnu 2019, kdy jeden z jeho synů informoval úřady o tom, co se na statku dělo. Policie pak došla k závěru, že muž na statku ve vesnici Ruinerwold nezákonně zadržoval a obtěžoval šest dětí.

Zneužívání adopcí v Nizozemsku: Matkám odebírali děti, falšovali dokumenty

Evropa

Gerrit Jan van D. se v minulosti vylíčil jako hluboce věřící člověk, „jehož rodinu si vybral sám Bůh“, a proto prý dělal všechno, co bylo v jeho silách – včetně fyzické bolesti a dalších trestů – aby jí zabránil podlehnout vnějším vlivům, které považoval za zhoubné.

Ve čtvrtek soudci rozhodli o tom, že mrtvice, kterou obžalovaný utrpěl v roce 2016, ovlivnila mužovu schopnost komunikace a chápání natolik, že není schopen dosáhnout spravedlivého soudu.

Šestice dětí je nyní v teenagerském věku. Jejich matka zemřela už před 17 lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám