„Ve své filmové tvorbě jsem již byl mučen a ničen mnohokrát,“ prohlásil herec Ivan Trojan o postavě léčitele Jana Mikoláška, muže bez odborného lékařského vzdělání, který měl však nevysvětlitelné nadání diagnostikovat své pacienty skrze jejich moč, a pak pomocí bylinek léčit nemoci, s nimiž si ani doktoři nevěděli rady. Však i oním „mučením a ničením“ si coby Mikolášek prošel - jenže právě to pro ostříleného hereckého barda z umělecké rodiny Trojanových nebylo to nejsložitější! „Tady byl ošemetnější ten milostný vztah,“ domnívá se Trojan. 

Ve filmu se totiž zaplete s mužem - na rozdíl od Mikoláška nejde ovšem o postavu skutečnou, ale scenáristy přidanou. Trojan ve snímku zaplane milostným citem ke svému mladému asistentovi v podání charismatického Slováka Juraje Loje (37), mimochodem manžela herečky Zuzany Kanóczové (41) alias Laury z Románu pro ženy. „Tu lásku, která je mezi mužem a mužem, se nám snad povedlo udělat tak, že to nebylo až tak nepříjemné,“ krčil rameny Trojan ve svém „medailonku“ pro Českého lva. A nepříjemné to podle všeho nebylo ani jemu! „Je to fešný člověk. A přitažlivý,“ pronesl na adresu svého hereckého parťáka.

VIDEO: Šarlatán: Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí.

Video
Video se připravuje ...

Šarlatán: Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška... • TRAILER CinemArt

Ani Loj neměl s neobvyklou milostnou linkou žádné problémy. „S Ivanem jsme si o těch situacích hodně povídali. A ten štáb a režisérka nám dokázali vytvořit takové intimní prostředí, že člověk dokázal bez problémů překročit nějakou tu pomyslnou hranici své komfortní zóny,“ přiznal Loj, na něhož Trojan dnes pěje ódy, slovenskému deníku Nový čas. Přestože jejich vztah na stříbrném plátně vypadá velmi přirozeně, a divák by jim všechny ty vášnivé pohledy i doteky věřil, jak Loj, tak i Trojan jsou ve skutečnosti striktně heterosexuální.  

Loj je díky své krásné paní, známé například z romantické komedie Román pro ženy nebo z mysteriózního seriálu Labyrint, trojnásobným otcem. A Trojan, jehož si diváci zamilovali coby popleteného anděla Petronela ve vánočních pohádkách Anděl Páně, jako chrabrého četníka Béďu v Četnických humoreskách, anebo v roli vyšetřovatele Hakla v krimi dramatu Ve stínu, má dokonce se svou manželkou Klárou Pollertovou (49) čtyři děti. Jeden z jeho potomků, syn Josef (20), jenž je svému otci hodně fyzicky podobný, v Šarlatánovi dokonce ztvárnil mladší verzi hlavního hrdiny.

VIDEO: Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu Ivan Hladík, Jan Jedlička

Fotogalerie
119 fotografií