Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novácká rosnička Katka Říhová se v pátek stala maminkou. Přivedla na svět krásnou dcerku Sofii, která jí však dala pořádně zabrat. Protože byla příliš velká, musela moderátorka nakonec podstoupit císařský řez, z něhož se zotavuje na JIP.

„Bylo to teda fakt náročný. Já jsem se na porod poctivě připravovala, chodila jsem na procházky, jedla jsem chilli, absolvovala jsem předporodní kurzy. Na všechno jsem byla připravená, přistupovala jsem k tomu pozitivně. Potom mi ultrazvukem zjistili, že miminko bude větší, jenomže já jsem trošku menší,“ prozradila TN.cz.

„Takže mi nabídli vyvolávaný porod, asi čtyři dny před termínem, aby se co nejrychleji dostala ven. Jenomže na to moc nereagovala, tři dny jsme ten porod vyvolávali, načež se to trochu rozjelo, ale málo. Holčička měla větší hlavičku, takže nebyla schopná projít. Tak jsme museli zvolit variantu, že na svět přijde jako císařovna," popsala samotný proces porodu.

Naštěstí jsou s dcerkou obě v pořádku. "Je zdravá, krásná, váží asi 3 700 gramů, takže je to opravdu macík. Já jsem teď na jednotce intenzivní péče, dneska by mě měli přendat na pokoj a tam se budeme s malou více seznamovat, tam se mi také bude hojit jizva po císaři. Ta rekonvalescence bude odhadem trvat pět až šest dní," prozradila s tím, že návštěvy sice povolené nemá, ale tatínek aspoň mohl být u porodu.

"Za což jsem strašně ráda. To před rokem touto dobu nebylo možný," dodala a pochválila nemocniční personál za perfektní přístup.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám