Hlavní obsah
Článek

Jednu z postav v mimořádně úspěšném seriálu Zločiny Velké Prahy si zahrála i Vlasta Chramostová, konkrétně v díle Zmizelá. Šlo o její vůbec poslední roli. Režisér televizního hitu Jaroslav Brabec svěřil, jak herečku získal.

„Když jsem Vlastě roli na Zločinech Velké Prahy nabídl, byla v domově důchodců a trochu se upejpala. Že raději ne, že už na to nemá, že by už neměla a že to celé už uzavřela. Bylo ale vidět, že ji nabídka těší,“ řekl Brabec.

„Přesvědčil jsem ji tím, že jsem jí řekl, že tam je menší role přímo pro ni, a kdyby tady byl Standa (manžel Chramostové Stanislav Milota - pozn.), tak by jí sám řekl, že to pro něj musí udělat. Tak se mě zeptala, jestli si myslím, že by to Standa schválil a hned sama si odpověděla, že asi jo,“ popsal námluvy s hereckou legendou.

„Když jsme skončili, dal jsem jí květinu a místo čaje nebo vody chtěla vizoura. Dala asi tři… Rád na natáčení s ní vzpomínám. Bylo to opravdu roztomilé,“ dodal Brabec.

Zločiny Velké Prahy patří k aktuálně nejúspěšnějším českým seriálům. Týdně k obrazovkám připoutají téměř dva miliony diváků. Děj seriálu začíná roku 1922, kdy vznikla Velká Praha (k centru byly tehdy připojené Dejvice, Břevnov, Smíchov, Žižkov, Karlín, Nusle a další čtvrti) a hlavní hrdina, kriminalista Hynek Budík, se dočkal povýšení, i když ne tak docela žádoucího.

Hlavní roli hraje Jaroslav Plesl, sekundují mu Jiří Langmajer, Denis Šafařík, Miroslav Táborský nebo Lenka Vlasáková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám