Hlavní obsah

Policie po demonstraci zadržela poslance Volného

– Praha

Policie po demonstraci na Václavském náměstí zajistila poslance Lubomíra Volného, který podle prvních informací neuposlechl výzvu a nenasadil si roušku.

Demonstranti na Václavském náměstí v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Informaci o zadržení uvedla CNN Prima News, která citovala ministra vnitra Jana Hamáčka: „Mám informace, že byl pan poslanec zajištěn poté, co opakovaně odmítl použít roušku.“ Policie zatím pouze uvedla, že během opatření bylo několik lidí zajištěno.

Těžkooděnci zatarasili davu demonstrantů cestu. Protest v Praze skončil

Krimi

Demonstraci na Václavském náměstí od 13. hodiny pořádala iniciativa My společně. Účastnili se rovněž nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko. V pozvánce na akci organizátoři uvedli, že „svoboda je ohrožena na nejvyšší možnou míru“.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Poslanec Lubomír Volný hovoří na demonstraci

Poslanec Volný však demonstraci po několika minutách ukončil poté, co těžkooděnci vstoupili mezi demonstranty. Někteří z nich se pak vydali na magistrálu, odkud je policie musela vytlačit. Posléze se vydali na Staroměstské náměstí.

Další demonstrace byla svolána na Staroměstské náměstí, kde se sešlo několik stovek lidí. Někteří tam prorazili zátarasy a byli zpacifikováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám