Havel pohořel. Smutný večer pro příznivce

07.03.2021 16:30

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se opřel do ceny Český lev. Podle něj šlo jen o filmovou párty. A dostalo se mu příkré odpovědi. „LHÁŘ a dezinformátor jako Volný.“ Pro většinu Českých lvů si došly jak historická freska z pohraničí, tak i portrét zázračného lékaře komunistického prezidenta. Náš prezident Havel bohužel ostrouhal. Má pouze jednoho, ačkoli nominací měl neuvěřitelných čtrnáct.

Havel pohořel. Smutný večer pro příznivce
Foto: Repro XTV
Popisek: Prezidentův mluvčí Jiří ovčáček na XTV

„Smutný obrázek současnosti. Návrh uspořádat za přísných opatření připomínku státního svátku 28. října Vlajka České republiky řada politiků a novinářů ostouzela. Když se koná filmová párty, je ticho,“ napsal Ovčáček k této významné kulturní události.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Uživatel Vitas Hencl se následně pokusil Ovčáčka v jeho výrocích poněkud usměrnit. „Jste velký LHÁŘ! Co tou lží sledujete? Jste stejný dezinformátor jako L. Volný.“ Následně ocitoval režiséra Michaela Čecha, který pro iDNES řekl: „V obrovském sále bylo pouze 21 nominovaných v rozestupech; nikdo jiný. To už bylo jako z černé italské komedie, absurdní show pro vybrané bandity ve škraboškách.“

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí
Nejvíce nominací na Českého lva od České filmové akademie letos obdržel historický film Krajina ve stínu, dohromady patnáct. O jednu méně pak filmy Šarlatán a Havel. Nejlepším celovečerním filmem se stal snímek Šarlatán o zázračném léčiteli Janu Mikoláškovi. Jeho představitel Ivan Trojan k tomu navíc získal ocenění za nejlepší mužskou roli.

Nejvíce lvů však získalo drama z vesnice v příhraničním Vitorazsku, inspirované skutečnými osudy, Krajina ve stínu, v kategoriích nejlepší herečka v hlavní roli pro Magdalénu Borovou či nejlepší herečku ve vedlejší roli za výkon Petry Špalkové. Dále pak získal cenu Ivan Arsenjev za nejlepší scénář, Jan Daňhel za nejlepší střih a Jakub Kudláč za nejlepší hudbu. Oceněny byly rovněž filmové kostýmy či plakáty k filmu.

Cenu za nejlepší vedlejší roli získal Jiří Mádl za roli ve filmu Modelář. Film Havel, pojednávající o životních osudech našeho prvního polistopadového prezidenta Václava Havla, i přes ohromujících 14 nominací urval lva „pouze“ v kategorii nejlepší masky. Snímek se soustředí zejména na Havlovo disidentské období. Ušetřen v něm není ani jeho bouřlivý osobní život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …