Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zločiny Velké Prahy: Zesnulá legendární herečka Vlasta Chramostová ve své poslední roli

Zesnulá herečka Vlasta Chramostová si natáčení velmi užila.
Zdroj: Se souhlasem České televize
+ Další fotografie
dojemná vzpomínka
Poslední role zesnulé herečky Vlasty Chaŕamostové (†92), se stala postava v seriálu Zločiny Velké Prahy, kde si zahrála domovnici. v díle Zmizelá, který se vysílá v neděli 7. března. Režisér Jaroslav Brabec prozradil, že nabídl herečce roli v domově důchodců. Ze začátku ji přemlouval, nakonec ji ale dokázal přesvědčit, herečka kývla a natáčení si velmi užila.

Režisér Jaroslav Brabec o poslední roli herečky Vlasty Chramostové

"S Vlastou jsme měli řadu let velmi krásný vztah. Vzájemně jsme si své práce vážili, jak s ní, tak s jejím partnerem Standou Milotou. Zúročili jsme to v práci na dvou dokumentech, které jsem s nimi dělal a které jsou velmi upřímné. Hlavně Paralelní portrét je hodně otevřený, oni ho viděli, schválili ho. Líbil se jim," prozradil režisér.

Nabídku dostala v domově důchodců

"Když jsem Vlastě roli na Zločinech Velké Prahy nabídl, byla v domově důchodců a trochu se upejpala. Že raději ne, že už na to nemá, že by už neměla a že celé to už uzavřela. Bylo ale vidět, že jí nabídka těší," prozrazuje Brabec, který uznávanou herečku nakonec přesvědčil.

"Přesvědčil jsem jí tím, že jsem jí řekl, že tam je menší role přímo pro ni a kdyby tady byl Standa, tak by jí sám řekl, že to pro něj musí udělat. Tak se mě zeptala, jestli si myslím, že by to Standa schválil a hned sama si odpověděla, že asi jo.

Z role byla Vlasta nadšená

Bylo to opravdu legrační namlouvání a já se pak od jejich kamarádek dozvěděl, že byla nadšená, že se na to těšila. Vyprávěla jim, jak se na tu roli připravovala. Měla speciálně udělané vlasy, líčení. Bylo na ní vidět, že si to užívala.

Když jsme skončili dal jsem ji květinu a místo čaje nebo vody chtěla vizoura. Dala asi tři… Rád na natáčení s ní vzpomínám," dodává režisér seriálu Zločiny Velké Prahy, který aktuálně patří mezi nejúspěšnějším českým seriálům.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy