Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Grendelov TRAPAS na sociálnej sieti: Anketa o predčasných voľbách sa zrejme nevyvinula podľa očakávania

Grendel zorganizoval anketu o predčasných voľbách pomocou emotikónov. Zobraziť galériu (3)
Grendel zorganizoval anketu o predčasných voľbách pomocou emotikónov. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Občas sa na sociálnej sieti stáva, že keď sa nejaký tábor nevie dohodnúť na jednej otázke a neprichádza kompromis, spoľahnúť sa treba na pozorovateľov. Také bolo rozhodnutie aj podpredsedu parlamentu z OĽaNO Gábora Grendela, ktorý sa v stredu, po tom ako sa prevalila veľká vládna kríza, rozhodol usporiadať anketu o predčasných voľbách. Výsledky tejto ankety ale zrejme prekvapia aj samotného podpredsedu Národnej rady.

Po tom, ako v stredu po vláde minister hospodárstva Richard Sulík vyhlásil iniciatívu za rekonštrukciu vlády, prišlo nepríjemné dusno a členovia vlády sa začali medzi sebou škriepiť ešte viac. Strany Za ľudí a SaS dokonca navštívili prezidentku Zuzanu Čaputovú a večer hovorili o otvorenosti otázky rekonštrukcie vlády. Odmietajú pritom, že by išlo len o nákup ruského Sputnika V. Ide podľa nich o celkový štýl vládnutia Igora Matoviča, ktorý si podľa Sulíka už proti sebe poštval všetkých.

Richard Sulík čaká ohľadom koaličnej krízy na Sme rodina, ktoré bude mať predsedníctvo budúcu stredu (Zdroj: Topky/Maarty)

Anketa za predčasné voľby od Grendela

To nás privádza späť ku podpredsedovi parlamentu Gáborovi Grendelovi, ktorý sa hneď z rána v spomínanú stredu rozhodol na sociálnu sieť zavesiť príspevok o tom, či by si Slovensko malo prejsť predčasnými voľbami. Keďže preferencie vládnych strán nie sú práve v optimálnej kondícii a vládu by už takto nezložili, mohli by sme predpokladať, že vládne strany práve nefandia možnosti predčasných volieb.

Tromfy v rukáve má skôr opozičný Hlas-SD, ktorý už mesiace zbiera prvé miesta v rebríčkoch všetkých relevantných prieskumových agentúr.

Grendelov TRAPAS na sociálnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gábor Grendel)

Výsledky, ktoré zrejme nečakal, no snažil sa to uhrať na poučenie koalície

Grendel určil hlasovacie kritéria v ankete na emotikóny palec hore ako áno a plačúceho smajlíka ako nie. Po niekoľkých dňoch sme sa na výsledky ankety pozreli a čísla hovoria jasnou rečou. Aj na účte vládneho politika sa väčšina vyslovila skôr za predčasné voľby, aj keď v tomto kontexte treba spomenúť, že prístup k tejto ankete mali z hľadiska súkromia príspevku aj voliči opozície. V čase písania tohto článku bolo takmer 10-tisíc ľudí za predčasné voľby a len niečo okolo troch tisícov proti.

"Ďakujem fanúšikom Smeru, Hlasu a ĽSNS za vyjadrenie názoru v mojej FB – ankete. Aj som si myslel, že ak si na Slovensku niekto želá predčasné voľby, tak sú to oni. Som rád, že to tak aktívne potvrdili,“ okomentoval výsledky ankety Grendel v neskoršom statuse. "Dúfam, že si to všetci v koalícii uvedomujú a namiesto vybičovania emócií pôjdeme ďalej cestou pokojnej komunikácie. To je to, čo od nás ľudia očakávajú," dodal Grendel.

Grendelov TRAPAS na sociálnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gábor Grendel)

Viac o téme: Anketa Predčasné voľbySociálna sieťGábor Grendel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu