Založ si blog

Oľanizmus – najvyššie (zahnívajúce) štádium populizmu

 

Čo to je? Čo to tam tróni na hornej polici v slovenskej národnej špajze?
To tmavohnedé, čo sa tvári ako slivkový lekvár?
V skutočnosti je to sociálno-politický exkrement plný nestrávených zvyškov skrachovaných politických strán, chorobne ctižiadostivých indivíduí, mocibažných excentrikov a neukojených politikov.
A celú túto kôpku zosnoval, metabolizoval a na výslnie až na vrch police štátnej špajze zo svojich útrob vypudil a nakládol jeden malý trnavský nedouk, daňový podvodník, plagiátor, patologický klamár, populista a psychopat.

Ako to je možné?
Nuž, celé jeho minulé i súčasné snaženie a výsledky sú založené na využití moderných technológií. Sociálnych a asociálnych sietí. Médií. Tieto inštrumenty mu umožnili lacno, rýchlo a efektívne šíriť najrozličnejšie naaražované a nakreslené obrazy, scénky a nápisy v podobe vizuálnych i zvukových efektov.
Celé roky nimi ohlušoval, oslepoval, ohuroval a ohlupoval už aj tak z nedávnej histórie silno opleštený slovenský národ (vrátane marginalizovaných skupín a národnostných menšín).
Postupne sa však ukazuje, že aj všemocné sociálne siete, internety a fejsbúky majú svoje limity. Slabé miesta.
Moc týchto médií je založená na tom, že pomerne realisticky dokážu pôsobiť na zrak a sluch ľudí, ktorí ich sledujú. Svetelnou rýchlosťou dokážu šíriť obrazy a zvuky. Nie však pachy. Smrad.
Len tak je potom možné, že človek si pomýli lekvár s fekáliou.
Stačil by totiž krátky bezprostredný fyzický kontakt s tým masmediálnym produktom na polici – a aj ten najjednoduchší človek by ihneď zbadal že to, čo tam na polici smrdí, nemôže byť v žiadnom prípade lekvár. Hneď by cítil, že tam niečo hnije. Šíri odporný zápach a choroboplodné zárodky. Infekciu. Možno iba jedinci postihnutí COVIDom trpiaci stratou čuchu a chuti nedokážu dočasne rozlíšiť, že to, čo vidia a počujú na svojom mobile, počítači či televízori, nie je lekvár. Ani zďaleka.
Je to zahnívajúci populizmus vo svojom najvyššom – a teda poslednom štádiu.

OČKOVANCI A PREKONANCI

20.11.2021

Je to jasné. Treba nám rozšíriť slovnú zásobu. Slovník slovenského jazyka. Počas pandémie Covidu sa v tzv. úradnej reči dnes už veľmi často objavuje slovné spojenie označujúce človeka, ktorý je zaočkovaný (proti COVIDu) a potom ďalšiu veľkú skupinu jedincov, ktorí chorobu (COVID) prekonali. Viacslovné formulácie označujúce takýchto jednotlivcov sú dosť [...]

Matovič – inficovaný, zmyslov zbavený

17.04.2021

Znova som raz zhrešil. Porušil som svoju vlastnú prísahu. A zasa som raz sledoval tlačovú besedu nášho spasiteľa. Deväťbolestného Jegora Pomätenoviča ONaNO-a, patróna Slovenska. Nechcem teraz rozoberať obsah a formu jeho vyhlásení ani to, prečo zasa tak vystrájal. Mňa zaujal najmä jeho aktuálny zdravotný stav. Chudáčik. Mal oči plné sĺz a ústa plné nenávisti a [...]

Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte.

28.03.2021

„Odpúšťam vám. Ale draho to zaplatíte!“ Povedal svojho času Vasiľ Biľak – blahej pamäti. Bolo to po tzv. normalizácii, krátko po tom, ako zdravé jadro komunistickej strany porazilo oportunistov a revizionistov. „Odpúšťame vám, súdruhovia. Odpúšťame, ale nezabúdame.“ A ešte dávno – takmer 300 rokov – pred Vasiľom tieto slová [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

johanpp

Všetci nemôžu byť filozofmi, ale každý by mal vo vlastnom záujme aspoň desať minút denne rozmýšľať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 414219x
Priemerná čítanosť článkov: 6904x

Autor blogu

Kategórie