Hlavní obsah

Pardubice udržely těsný náskok! Plzeň a Kometa budou dohánět manko

Praha
Aktualizováno

Úvodní zápasy předkola Generali Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy přinesly více radosti domácím týmům. Hradec Králové zvítězil 2:0 nad Litvínovem, Vítkovice udolaly Brno 2:1 v prodloužení a hokejisté Pardubic porazili Karlovy Vary 2:1. Jediná Plzeň nevyužila domácího prostředí a prohrála s Olomoucí 1:2. Všechny souboje můžete sledovat v podrobných online reportážích na Sport.cz. Všechny série hrané na tři vítězné zápasy pokračují ve čtvrtek na stejných stadionech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Mertl a Milan Gulaš z Plzně, Tomáš Valenta z Olomouce a brankář Hanáků Branislav Konrád.

Článek
Fotogalerie

Mountfield to na Litvínov umí, vyhrál už šesté vzájemné utkání v řadě. Skóre brzy otevřel Jergl, a když v prostřední části hry nepřekonal litvínovský Zdráhal brankáře Mazance ani z trestného střílení, přidal v závěrečné třetině pojistku na první výhru Východočechů Kelly Klíma. Mazanec pochytal všech 38 pokusů hostů a udržel svou 13. nulu v extralize v kariéře.

Také plzeňští hokejisté šli do série s Olomoucí v roli favorita, poslední vzájemný zápas skončil divokým skóre, tým ze západu Čech vyhrál 9:1. Jenže tentokrát Kohouti Indiány překvapili. Dvakrát se trefil Jan Káňa, zatímco domácím se podařilo pozorně chytajícího Konráda překonat ze 30 střel jen jednou. Západočeši hrají v play off s Olomoucí počtvrté a zatím pokaždé uspěli.

Vítkovice skončily v základní části na osmé příčce, Brno bylo hned za současným konkurentem. Očekávanému vyrovnanému zápasu dlouho vévodili oba brankáři a za stavu 1:1 padlo rozhodnutí až v prodloužení, v němž po 16 sekundách vystřelil domácím výhru hned z první akce Dominik Lakatoš. Ridera s Kometou hrají v play off podruhé, čtvrtfinálovou sérii v roce 2018 ovládli v cestě za obhajobou titulu Brňané.

To po základní části sedmé Pardubice a desáté Karlovy Vary se spolu potkávají ve vyřazovací části vůbec poprvé. Východočeši ze čtyř vzájemných duelů v této sezoně tři vyhráli a úspěšní byli i v úvodu play off. O jejich výhře rozhodly v druhé třetině góly Ondřeje Romana a Andreje Kosticyna, hostům se podařilo v závěru jen vstřelit čestný úspěch.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápasy:
Hradec Králové - Litvínov 2:0
Branky: 3. Jergl, 52. Kelly Klíma
Plzeň - Olomouc 1:2
Branky: 53. Kvasnička - 8. a 25. J. Káňa
Vítkovice - Brno 2:1 v prodloužení
Branky: 39. L. Kovář, 61. Lakatoš - 55. Schneider
Pardubice - Karlovy Vary 2:1
Branky: 22. O. Roman, 37. A. Kosticyn - 51. Flek