„Škoda, že jsme první gól nedali my, protože to dělá hodně. V přesilovce jsme měli hodně šancí, oni pak skórovali. Naštěstí se nám podařilo srovnat, což nás nakoplo. Ve druhé třetině se podle mě trochu báli, my jsme to měli využít a dát gól,“ hodnotí zápas mladý útočník.

Hosté měli v prvním dějství mírně navrch, vedení se však ujali Východočeši. Svoboda předtím v přesilové hře dokonce dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci!

„Nevím, co k tomu dodat, co se děje. Mám to tak celou sezonu, není to náhoda. Mrzí to, protože kdybychom vedli, tak by to bylo jiné. Když jsem dřevák a střílím do tyček, tak je to k ničemu,“ lamentuje.

Útěchou mu mohla být alespoň asistence u gólu Tomáše Pospíšila, který padl po poměrně netradiční akci. „Přesilovky nehraju. Dneska jsem tam skočil, protože Vanta dostal stopku. Improvizovali jsme, ale snažil jsem se dodržovat nějaké založení,“ říká Svoboda.

Duel se lámal ve druhé třetině, Litvínov přitom do prostřední části nastoupil aktivně. Jenže další zásah už nepřidal. „Mohlo to skončit jinak. Dostaneme špatný gól v oslabení, pak na konci třetiny ještě jeden. Snažili jsme se dotahovat, ale jejich gólman to zavřel. Hradec pak hrál dobře,“ pokračuje.

Stav série je nyní 2:0 pro Mountfield, černožlutí už nemají kam uhnout. V sobotu svého soka přivítají na domácím stadionu a budou odvracet první mečbol.

„Jsem přesvědčený o tom, že se do Hradce vrátíme. Musíme víc proměňovat šance a nedělat zbytečné chyby. Chodit si pro fauly, protože v přesilovkách máme silný tým. Nemyslím, že jsme byli dva zápasy horší, ale bohužel nám chybí efektivita,“ přemítá Svoboda.

„Když vedou, tak si to dokážou pohlídat a čekají na naše chyby. Hrozí z protiútoků a jsou silní před brankou. Kdybychom vedli, tak by se nám to podle mě podařilo urvat,“ dodává. 

Za důvěru od litvínovských trenérů ve vyřazovací části je Svoboda každopádně vděčný. „Jsem strašně rád, že můžu hrát. Na šanci čekám už tři roky, snažím se odvádět maximum. Musíme vyhrát a přes Hradec postoupit. Jsem přesvědčený, že to není konec,“ uzavírá.