Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Češi sbírali asistence, nejúspěšnější byli Palát a Voráček. Zacha skóroval

  21:37aktualizováno  14. března 9:50
Čeští hokejisté se v nabitém sobotním programu NHL obsadili do rolí asistentů. Hned dvě přihrávky zapsali do statistik Jakub Voráček a Ondřej Palát, po jedné dalších šest krajanů. Jediným českým střelcem byl Pavel Zacha.
Ondřej Palát (vpravo) a jeho parťáci z Tampa Bay Lightning s úsměvem slaví...

Ondřej Palát (vpravo) a jeho parťáci z Tampa Bay Lightning s úsměvem slaví gólovou akci. | foto: AP

Sobotní nabitý program otevřel předehrávaný duel mezi Bostonem a Rangers. Hostující New York oplatil soupeři dva dny starou porážku a odvezl si výhru 4:0. Domácí útočníci David Pastrňák a David Krejčí, atakující jubilejní sedmistý bodový zápis kariéry, se tak tentokrát neprosadili.

Ve čtvrtek Boston na domácím ledě porazil Rangers 4:0. Gól slavili Pastrňák i Krejčí, který tak ve svém 20. startu konečně ukončil čekání na premiérovou trefu v ročníku (nejdelší start s nulou v kolonce gólů v jeho dosavadní bohaté kariéře v NHL).

Do sobotní odvety navíc Krejčí nastupoval s celkovým součtem 699. bodů a mohl tak atakovat velký milník kariéry, na který již v letošní sezoně dosáhl jeho krajan Jakub Voráček z Philadelphie (aktuálně má už 713 bodů). Oba velikáni české historie v NHL (Voráček je 9. nejproduktivnější Čech, Krejčí 11.) letos kromě sedmistého bodu mají ještě na dosah či již pokořili metu 500 přihrávek. Voráček se už z dané cifry radoval, Krejčí je na čísle 491.

Ovšem zpátky k sobotní partii, ve které byli Bruins bezzubí v útoku. Slovenského brankáře Jaroslava Haláka, kterému při absenci Tuukky Raska opět kryl záda český nováček Dan Vladař, postupně překonali K’Andre Miller, Chris Kreider, Ryan Strome a Pavel Bučněvič. Hostující Keith Kinkaid na čisté konto potřeboval zneškodnit jen 18 střel.

Krejčí (14:42, -1) i Pastrňák (19:55, -1, 3 střely) zápas zakončili s jedním záporným zápisem do tabulky +/-, obránce Jakub Zbořil byl na ledě dokonce u tří branek (12:51, -3, 1 střela). Z výhry se naopak radovali centr Filip Chytil (13:59, +/-: 0, 1 střela) a obránce Libor Hájek (11:48, +1, 2 střely).

Hokejistům New Jersey nestačil gól Pavla Zachy a podlehli doma New York Islanders 2:3. Zacha otevřel skóre v sedmé minutě, když se prosadil střelou zpoza mezikruží přes obránce a potvrdil tím pozici nejproduktivnějšího hráče týmu (7+10).

New Jersey se po vyrovnání opět ujalo vedení na začátku druhé třetiny, ale těsný stav neudrželo. Hrdinou zápasu se stal Kieffer Bellows, který ho svými prvními góly v sezoně otočil ve 42. a 46. minutě na 3:2. Islanders vyhráli poosmé za sebou.

Dvě přihrávky Jakuba Voráčka neodvrátily prohru Philadelphie 4:5 s Washingtonem. Za vítěze si jednu asistenci připsal Jakub Vrána, který bodoval popáté v řadě (3+3). 

Washington vedl 2:0 po první třetině a 5:2 ve 45. minutě. Pod první gól se podepsal Vrána, jehož střelu dorazil Daniel Sprong. Philadelphia po Voráčkových přihrávkách dala góly na 2:3 a 4:5. Obě akce byly podobné a po křížných pasech kladenského odchovance z pravé strany do levého kruhu skórovali Nolan Patrick a v 58. minutě i Claude Giroux.

Gólman Washingtonu Vítek Vaněček zůstal na střídačce a roli náhradního brankáře plnili v sobotu i Daniel Vladař z Bostonu a David Rittich z Calgary, které porazilo Montreal 3:1.

Ondřej Palát si upevnil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži (11+15) a dvěma přihrávkami se podílel na výhře Tampy 6:3 nad Nashvillem. Zápasu Tampy, která hrála poprvé v sezoně doma před fanoušky, předcházel slavnostní ceremoniál. Ke stropu haly vystoupal banner na počest loňského triumfu ve Stanley Cupu.

Bodování NHL

„Bylo to úžasné,“ řekl útočník Blake Coleman k atmosféře. „I když mohlo přijít jen 3 800 lidí, připadalo mi to, jako by bylo skoro vyprodáno. Člověk cítil jejich energii a nadšení, že jsou zpátky. Nás to taky nadchlo. Zaplavila mě i velká vlna pocitů a vzpomínek na loňské play off, když šel banner nahoru.“

Lightning také nakoplo, že se ranního rozbruslení zúčastnil Nikita Kučerov, který podstoupil v prosinci operaci a odhaduje se, že do konce základní části bude mimo hru. „Je skvělé vidět, jaký pokrok udělal. Cítí se líp a líp. Je ale pořád daleko od toho, aby byl schopen věcí jako obvykle,“ upřesnil kouč Jon Cooper.

Jeho svěřenci položili základ výhry v úvodních 23 minutách, po nichž vedli 3:0. Třetí gól padl po Palátově přihrávce, kterou z hranice brankoviště pohodlně usměrnil Alex Killorn za záda Pekky Rinneho. Druhý bod si připsal český útočník u gólu na 6:3 při power play soupeře. Rodák z Frýdku-Místku nasbíral v posledních pěti zápasech deset bodů (2+8).

Vítěznou trefu vymyslel Tomáš Hertl při výhře San Jose 3:1 v Anaheimu. Odchovanec pražské Slavie bodoval od vyléčení koronaviru v obou zápasech (1+2). O den dřív vstřelil vítězný gól při výhře 6:0 a v odvetě připravil ve 27. minutě gól za stavu 1:1. Český útočník objel branku a v pádu přihrál mezi kruhy Kevinu Labancovi, který dal druhou trefu San Jose.

Tomáš Hertl ze San Jose (vlevo) a David Backes z Anaheimu si jedou pro puk k...
Radko Gudas z Floridy si podal Mattiase Janmarka a ještě poděsil celou...
Anton Strälman z Floridy chce za každou cenu uhlídat Dominika Kubalíka z...

Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem připravili jeden gól Chicaga, které ale podlehlo na ledě Floridy 2:4. U rozdílové branky asistoval Radko Gudas, který zaznamenal v utkání i nejvíc hitů (6) ze všech hráčů.

Po Kubalíkově přihrávce zakončoval Brandon Hagel protiútok dva na jednoho do prázdné branky a dostal Chicago do vedení 1:0. Florida ale ve druhé třetině otočila třemi góly. U třetí trefy si připsal asistenci Gudas, když udržel puk v útočném pásmu a nahodil ho po mantinelu za branku.

Asistence Radka Faksy pomohla Dallasu alespoň k bodu za prohru v Columbusu 3:4 v prodloužení.

Toronto před sobotním programem vedlo NHL, ale prohrálo s Winnipegem 2:5 a bodově se na něj dotáhly týmy Tampy Bay, Floridy i Islanders. Na opačném pólu tabulky je Buffalo, které doma podlehlo Pittsburghu 0:3 a připsalo si už desátou prohru za sebou.

Výsledky:

NHL
13. 3. 2021 19:00
Boston Bruins Boston Bruins : New York Rangers New York Rangers 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Góly:
Góly:
03:06 K'A. Miller (Bučněvič, Zibanejad)
25:42 Kreider (Zibanejad, Trouba)
48:03 R. Strome (Panarin, Blackwell)
56:12 Bučněvič (Kreider)
Sestavy:
Halák (Vladař) – Grzelcyk, McAvoy, J. Zbořil, Clifton, Tinordi, Vaakanainen – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – N. Ritchie, Krejčí (A), Coyle – Bjork, Studnicka, C. Smith – Kuraly, Frederic, Wagner.
Sestavy:
Kinkaid (A. Georgijev) – R. Lindgren, Fox, K'A. Miller, Trouba, Hájek, Br. Smith – Kreider (A), Zibanejad (A), Bučněvič – Panarin (A), R. Strome, Blackwell – Lafreniere, Chytil, Kakko – Lemieux, Rooney, Di Giuseppe.

Rozhodčí: Rooney, McCauley – MacPherson, Baker

Počet diváků: ---

NHL
13. 3. 2021 23:10
Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets : Dallas Stars Dallas Stars 4:3P (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Góly:
09:07 Domi (Roslovic, Bemström)
36:45 Atkinson (Domi, Roslovic)
37:45 N. Foligno (Werenski)
64:55 Werenski (Bjorkstrand)
Góly:
16:44 Cogliano (Faksa, Oleksiak)
27:17 Sekera (Cogliano, Comeau)
45:08 Gurjanov (Dickinson, Ja. Benn)
Sestavy:
Merzlikins (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Kukan, Del Zotto – Laine, Riley Nash, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Jenner (A), Atkinson (A) – Robinson, Roslovic, Stenlund – Domi, Texier, Bemström.
Sestavy:
Oettinger (Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Hanley, Sekera – Robertson, Pavelski (A), Kiviranta – Ja. Benn (C), Dickinson, Gurjanov – Cogliano, Faksa, Comeau – Caamano, Gardner, L'Esperance.

Rozhodčí: Rank, Morton – Daisy, Nagy

Počet diváků: 4 160

NHL
14. 3. 2021 1:00
Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers : Washington Capitals Washington Capitals 4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Góly:
22:36 J. van Riemsdyk
25:47 Patrick (Voráček, Sanheim)
53:07 Gostisbehere (Couturier, Konecny)
57:03 Giroux (Voráček, Sanheim)
Góly:
04:40 Sprong (J. Vrána, Kuzněcov)
13:21 Hagelin (Jensen, Hathaway)
23:05 Jensen (Hagelin)
33:10 Ovečkin (Bäckström, Carlson)
44:25 Dowd (Hathaway, Carlson)
Sestavy:
Elliott (24. Hart) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Prosser – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Laughton, K. Hayes, Konecny – Voráček, Giroux (C), Aube-Kubel – Lindblom, Patrick, Andreoff.
Sestavy:
Samsonov (Vaněček) – Dillon, Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – J. Vrána, Kuzněcov, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway – Sheary, Pinho, Pánik.

Rozhodčí: Charron, Hanson – Fournier, Kovachik

NHL
14. 3. 2021 1:10
New Jersey Devils New Jersey Devils : New York Islanders New York Islanders 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Góly:
06:37 Zacha (Palmieri, R. Murray)
21:04 Kuokkanen (Šarangovič, Zajac)
Góly:
17:58 Wahlstrom
41:59 Bellows (Barzal, Eberle)
45:10 Bellows (Eberle)
Sestavy:
Blackwood (Wedgewood) – D. Kulikov, P. K. Subban, T. Smith, Severson, R. Murray, Vatanen – Kuokkanen, Zajac, Šarangovič – A. Johnsson, J. Hughes, Bratt – M. Malcev, Zacha, Palmieri – Wood, M. McLeod, Bastian.
Sestavy:
Varlamov (I. Sorokin) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Bellows, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey – Dal Colle, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

Rozhodčí: Lambert, St. Pierre – Rody, Suchánek

NHL
14. 3. 2021 1:08
Buffalo Sabres Buffalo Sabres : Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly:
Góly:
36:37 Guentzel (Malkin, Letang)
59:08 Crosby (Letang)
59:45 Jankowski (Blueger, B. Tanev)
Sestavy:
C. Hutton (J. Johansson (A)) – Ristolainen (A), Bryson, Montour, Dahlin, C. Miller, Davidson – S. Reinhart (A), Sheahan, Hall – Olofsson, E. Staal, Rieder – Mittelstadt, Lazar, Skinner – Okposo (A), Eakin, T. Thompson.
Sestavy:
DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Ceci, Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Rodrigues – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Angello, Jankowski, Sceviour.

Rozhodčí: Kelly Sutherland, Jake Brenk – James Tobias, Tony Sericolo

Počet diváků: bez diváků

NHL
14. 3. 2021 1:00
Florida Panthers Florida Panthers : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Góly:
27:46 Barkov (Duclair, Weegar)
31:00 Verhaeghe (Weegar, Barkov)
32:19 Vatrano (Tippett, Gudas)
50:01 Barkov (Duclair, Verhaeghe)
Góly:
20:28 Hagel (D. Kubalík, Kämpf)
58:28 Boqvist (Keith, P. Kane)
Sestavy:
Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Yandle, Gudas, Forsling – Verhaeghe, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Duclair, Lammikko, Acciari.
Sestavy:
Lankinen (M. Subban) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy (A), Zadorov, Mitchell, de Haan – P. Kane (A), Suter, DeBrincat – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – Kurashev, Söderberg, Janmark – Wallmark, Carpenter, Highmore.

Rozhodčí: L’Ecuyer, Hebert – Murray, Racicot

Počet diváků: 4 721

NHL
14. 3. 2021 4:00
Anaheim Ducks Anaheim Ducks : San Jose Sharks San Jose Sharks 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly:
25:38 Jones (Shattenkirk, Lundeström)
Góly:
06:16 E. Kane
26:33 Labanc (Hertl, Ferraro)
42:07 Gambrell (Donato, Leonard)
Sestavy:
R. Miller (Gibson) – Hakanpää, Fowler (A), Shattenkirk, Mahura, Ja. Larsson, B. Hutton – Rakell, Getzlaf (C), Comtois – Silfverberg (A), Henrique, Zegras – Jones, Steel, Lundeström – Lettieri, D. Grant, Deslauriers.
Sestavy:
M. Jones (Dubnyk) – Ferraro, Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Knyžov, Vlasic – E. Kane, Couture (C), Labanc – Nieto, Hertl (A), Meier – Donato, Gambrell, Leonard – Marleau (A), Händemark, Gabriel.

Rozhodčí: Rehman, Walsh – Gawryletz, Knorr

Počet diváků: N

NHL
14. 3. 2021 1:00
Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning : Nashville Predators Nashville Predators 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)
Góly:
06:55 T. Johnson (Černák, Coleman)
18:35 M. Joseph (Černák, Stamkos)
22:24 Killorn (Palát, Hedman)
38:48 B. Point (Sergačjov)
50:02 Coleman (Goodrow, T. Johnson)
58:26 McDonagh (Palát)
Góly:
32:02 Trenin (Arvidsson)
43:17 A. Carrier (Trenin, Olivier)
45:03 Haula (Järnkrok, Cousins)
Sestavy:
Vasilevskij (McElhinney) – C. Foote, Hedman (A), Černák, McDonagh, Rutta, Sergačjov, L. Schenn – Cirelli, B. Point, Palát – Stamkos (C), Gourde, Killorn (A) – Coleman, T. Johnson, Goodrow – M. Joseph, Maroon.
Sestavy:
Rinne (Kaskisuo) – A. Carrier, Ekholm (A), Davies, Harpur, Benning, Allard – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg (A) – Järnkrok, Haula, Mikael Granlund – Tolvanen, Sissons, Cousins – Olivier, Grimaldi, Trenin.

Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Smith, Alphonso

NHL
14. 3. 2021 1:20
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Góly:
25:03 Muzzin (Marner)
27:12 W. Nylander (J. Thornton, Holl)
Góly:
21:41 Appleton (Lowry, Copp)
36:34 Stastny (Scheifele, Stanley)
47:39 Lowry (Appleton, DeMelo)
54:34 Ehlers (Pionk, Copp)
56:32 Scheifele (Morrissey, Wheeler)
Sestavy:
Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), J. Thornton – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
Sestavy:
Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Barton, Brisebois

NHL
14. 3. 2021 4:00
Vancouver Canucks Vancouver Canucks : Edmonton Oilers Edmonton Oilers 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
32:59 Horvat
49:23 T. Myers (Jo. Benn, Höglander)
Góly:
36:59 Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)
Sestavy:
Demko (Holtby) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Hamonic, Jo. Benn (C), T. Myers – Höglander, J. T. Miller (A), Boeser – Pearson, Horvat, Virtanen – Michaelis (A), B. Sutter, Hawryluk – L. Eriksson, Gaudette, MacEwen.
Sestavy:
Koskinen (M. Smith) – Nurse (A), Barrie, Lagesson, A. Larsson, Jones, Bear – Draisaitl (A), McDavid (C), Yamamoto – Ennis, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – D. Shore, Khaira, P. Russell – Neal, Haas, Chiasson.

Rozhodčí: Schlenker, Meier – Murchison, Cormier

NHL
14. 3. 2021 1:10
Calgary Flames Calgary Flames : Montreal Canadiens Montreal Canadiens 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Góly:
05:38 Monahan (B. Ritchie)
13:56 Monahan (M. Tkachuk, E. Lindholm)
27:20 Backlund (Mangiapane, Lucic)
Góly:
34:20 Petry (Drouin, Edmundson)
Sestavy:
Markström (Rittich) – Giordano, R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, Kylington – M. Tkachuk, E. Lindholm, Dubé – J. Gaudreau, Monahan, B. Ritchie – Lucic, Backlund, Mangiapane – S. Bennett, D. Ryan, Leivo.
Sestavy:
Price (Allen) – A. Romanov, S. Weber, Edmundson, Petry, Kulak, Mete – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Toffoli, Kotkaniemi, Gallagher – Tatar, Danault, Armia – Byron, Perry, Lehkonen.

Rozhodčí: Pollock, Joannette – Cherrey, Shewchyk

NHL
14. 3. 2021 2:00
St. Louis Blues St. Louis Blues : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 1:5 (0:1, 0:0, 1:4)
Góly:
44:39 Blais (Tarasenko, Faulk)
Góly:
04:01 Theodore (Marchessault, W. Karlsson)
41:32 Mark Stone (Pacioretty, Theodore)
47:25 Pacioretty (Stephenson, McNabb)
52:09 Mark Stone (Pacioretty, Stephenson)
59:30 Tuch
Sestavy:
Husso (Binnington) – Krug, Faulk, Dunn, Scandella, Mikkola, Bortuzzo – Sanford, R. O'Reilly (C), Perron – Blais, B. Schenn (A), Tarasenko (A) – Hoffman, Sundqvist, Kyrou – Clifford, Joshua, MacEachern.
Sestavy:
M.-A. Fleury (Thompson) – Martinez, Theodore, McNabb, Coghlan, Hague, Whitecloud – Pacioretty (A), Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, P. Brown, N. Roy – Nosek, Kolesar, Reaves.

Rozhodčí: O'Rourke, Pochmara – Marquis, Pancich

KLUBZVRPSB
1.Carolina5636812179:13680
2.Florida5637514189:15379
3.Tampa Bay5636317181:14775
4.Nashville5631223156:15464
5.Dallas56231419158:15460
6.Chicago5624725161:18655
7.Detroit56191027127:17148
8.Columbus56181226137:18748
KLUBZVRPSB
1.Toronto5635714187:14877
2.Edmonton5635219183:15472
3.Winnipeg5630323170:15463
4.Montreal56241121159:16859
5.Calgary5626327156:16155
6.Ottawa5623528157:19051
7.Vancouver5623429151:18850
KLUBZVRPSB
1.Pittsburgh5637316196:15677
2.Washington5636515191:16377
3.Boston5633716168:13673
4.NY Islanders5632717156:12871
5.NY Rangers5627623177:15760
6.Philadelphia5625823163:20158
7.New Jersey5619730145:19445
8.Buffalo5615734138:19937
KLUBZVRPSB
1.Colorado5639413197:13382
2.Vegas5640214191:12482
3.Minnesota5635516181:16075
4.St. Louis5627920169:17063
5.Arizona5624626153:17654
6.Los Angeles5621728143:17049
7.San Jose5621728151:19949
8.Anaheim5617930126:17943
Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Program MS v hokeji 2024: Češi začnou s Finy, na závěr skupiny vyzvou Kanadu

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  9.5 13:25

Česká hokejová reprezentace zná složení základní skupiny a herní plán pro nadcházející mistrovství...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Hertl na mistrovství nedorazí, Vegas ho nepustí. Obrovská ztráta, mrzí Nedvěda

7. května 2024  15:36,  aktualizováno 

Národnímu týmu by se tuze hodil, v případě příletu by okamžitě zabral pozici prvního centra a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Švýcarsko 1:2. Generálka na MS nevyšla, prosadil se pouze Krejčík

5. května 2024  12:21,  aktualizováno  19:05

Také ve třetím utkání na Českých hokejových hrách národní tým prohrál, Švýcarsku v Brně podlehl...

Natěšené hotely i hospody. Šampionát má ekonomice přinést dvě miliardy

10. května 2024

Do Česka se po devíti letech vrací hokejový šampionát, který v roce 2015 přinesl české ekonomice...

Expert iDNES Premium Koreis: Rulík volí nepopulární cestu, chybí mi hráči z NHL

10. května 2024

Premium Tomáš Nosek, Radim Zohorna, Jakub Vrána. Kdybych se měl po turnaji v Brně rozhodovat, vzal bych...

Snad získáme medaili. Škoda, že není v repre Pastrňák, říká výherce vstupenek

9. května 2024  20:52

Nezastavujeme. Portál iDNES.cz vám nadále každý den rozdává vstupenky na hokejové mistrovství...

Hokejisté Kazachstánu mají v nominaci na MS 15 hráčů z Barysu Astana z KHL

9. května 2024  19:39

Trenér hokejistů Kazachstánu Galym Mambetalijev zařadil do pětadvacetičlenné nominace na...

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...

Kamion před nehodou vůbec nebrzdil, moderní tahač by tragédii zabránil

Policie obvinila řidiče za smrtelnou nehodu na D1. Litevský kamioňák narazil do osobního auta a natlačil ho na tahač s...