Hlavní obsah

Belgické fotbalové kluby chtějí společnou soutěž s Nizozemskem

Elitní belgické fotbalové kluby se vyslovily pro vytvoření společné ligy se sousedním Nizozemskem. Belgická Pro League dnes uvedla, že její generální shromáždění se jednomyslně shodlo na snaze o vznik soutěže zvané BeNeLeague.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam během tréninku před zápasem (ilustrační foto)

Článek

"Tato snaha je motivována sportovními ambicemi velkých klubů a potřebou ekonomické stability pro ostatní profesionální kluby," uvedla Pro League. O vytvoření společné soutěže jednají belgické a nizozemské kluby už několik měsíců, ale detaily a formát ligy ještě nebyly předloženy.

Konzultační společnost Deloitte minulý rok podle belgických médií vyčíslila, že by společná soutěž mohla generovat až 400 milionů eur (10,5 miliardy korun) ročně na marketingových a televizních právech.

Pro League uvedla, že BeNeLeague by měla poskytnout finanční stabilitu těm profesionálním klubům, které nebudou její součástí, prostřednictvím vytvoření nové nejvyšší národní soutěže.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.