Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bayern má čtvrtfinále Ligy mistrů na dosah, udrží náskok i Chelsea?

Víceméně formalitou by měla být pro hráče Bayernu Mnichov osmifinálová odveta Champions League s Laziem. Úřadující šampioni soutěže si totiž z Říma přivezli jednoznačné vítězství 4:1. Dobře nakročeno má k prvnímu postupu mezi osm nejlepších od roku 2014 i Chelsea. "Blues" na neutrálním hřišti v Bukurešti zdolali Atlético Madrid 1:0 a v odvetě na rozdíl od soupeře nepřijdou o výhodu domácího prostředí.

Hráči Bayernu se radují. Zleva Thomas Müller, Robert Lewandowski a Serge Gnabry
zdroj: ČTK/AP autor: Miguel A. Lopes

Bayern v LM od března 2019 nenašel přemožitele v 18 utkáních za sebou, a pokud Laziu znovu nepodlehne, vyrovná klubový rekord v neporazitelnosti z let 2001 a 2002. Ve skvělé formě je stále útočník Robert Lewandowski. Polský kanonýr skóroval v posledních šesti soutěžních duelech a dohromady v nich dal devět branek.

"V prvním zápase naplnili očekávání všichni. Předvedli jsme velmi dobrý týmový výkon. Chceme postoupit do čtvrtfinále a udělali jsme k tomu obrovský krok," řekl klubovému webu trenér bundesligového lídra Hans-Dieter Flick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lazio Řím - Bayern Mnichov

Římané vyhráli v evropských pohárech na hřištích německých soupeřů jediné z osmi utkání. "Bayern je pravděpodobně nejlepší tým na světě a proti světovému šampionovi jsme hráli nervózně. Víceméně jsme jim darovali tři ze čtyř gólů. V odvetě můžeme hrát pod menším tlakem," uvedl kouč italského celku Simone Inzaghi.

Otevře Chelsea po letech čtvrtfinálovou bránu?

Úvodní střetnutí mezi vedoucím celkem španělské ligy Atléticem a Chelsea se hrálo v rumunské metropoli z důvodu cestovních restrikcí mezi Španělskem a Velkou Británií kvůli pandemii koronaviru. Výstavními "nůžkami" ho rozhodl Olivier Giroud.

"Uvědomujeme si důležitost venkovního gólu, proto mě o to víc těší, že jsem pomohl k vítězství. Utkání jsme zvládli, hodně jsme si věřili. Čelili jsme ale skvělému týmu. Poradili jsme si s tím, musíme ale nadále zůstat soustředění a dokončit práci," prohlásil Giroud.

Trenér Thomas Tuchel po lednovém příchodu na lavičku "blues" neokusil ve dvanácti soutěžních zápasech pocit porážky. Stejný nástup zažil v klubové historii pouze Luiz Felipe Scolari v roce 2008. V posledních pěti duelech navíc Chelsea nedostala gól. Do čtvrtfinále Ligy mistrů ale neprošla čtyřikrát po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Chelsea FC

Atlético se podruhé za sebou pokusí v osmifinále vyřadit anglické mužstvo. V minulé sezoně na něj nestačil Liverpool.

"Nemůžeme myslet na nic jiného než na smazání ztráty. V poslední době jdou věci proti nám. Neprožíváme skvělé chvíle, ale změní se to. Musíme myslet pozitivně. Sezona je dlouhá a potížím se nevyhne žádné mužstvo. Musíme ukázat, že jsme silný tým, který za všech okolností drží pospolu," burcuje brankář Jan Oblak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články