Fruhvirtová? Linda je budoucnost tenisu, ale počkejte si na Brendu, chválí Češky svět

Miroslav Harnoch Miroslav Harnoch
17. 3. 2021 11:50
V jejím věku obvykle dívky řeší, co zrovna letí na TikToku nebo, v lepším případě, kam jít na střední školu. Patnáctiletá Linda Fruhvirtová si ale v Miami zahraje o účast v hlavní soutěži jednoho z největších tenisových turnajů na světě. Zpráva o její divoké kartě do kvalifikace obletěla svět.
Linda Fruhvirtová
Linda Fruhvirtová | Foto: Milan Kammermayer

O tenisových teenagerkách Lindě a Brendě Fruhvirtových se šušká kolem českých kurtů už dlouho. Teď už ale o tomhle patnáctiletém a třináctiletém talentu mluví i za oceánem.

Způsobily to výkony především starší z obou sester. Linda totiž zkraje roku zazářila na turnajích mezi dospělými, vyhrála dva tituly a skóre zápasů z podniků ITF má úctyhodných 13:1. 

"Nemohla jsem si přát lepší start nového roku. Dalo mi to sebedůvěru, že můžu porážet starší a zkušenější hráčky, než jsem já," řekla v rozhovoru pro server itftennis.com.

Druhým dechem ale dodala, že ví, že je teprve na úplném začátku dlouhé cesty. "Vždycky jsem snila o tom, že budu hrát grandslamy a velké turnaje, na obrovských stadionech, kde bude úžasná atmosféra," přiznala, o čem se jí v noci zdá.

A teď se jí může jeden z těchto snů splnit. Dostala totiž divokou kartu do kvalifikace prestižního turnaje v Miami, který je za podniky velké čtyřky v prestižnosti hned další v pořadí. 

Volné vstupenky mezi kvalifikanty vzbudily ohlas nejen mezi českými fanoušky. Fruhvirtová je zatím teprve v šesté stovce žebříčku, v pořadí juniorek jí patří zatím 12. pozice, i když stále stoupá.

"Linda, to je budoucnost světového tenisu. Už vyhrála pár turnajů ITF, v juniorkách porazila, koho mohla," upozornil na Twitteru brazilský sportovní novinář Matheus Silva.

Spolu se svým krajanem a kolegou Renanem Nabeshimou tam rozjeli debatu nad tím, proč tentokrát po pěti letech nedostal do Miami divokou kartu nikdo z Brazilců. Zvlášť když je hlavním sponzorem turnaje brazilská banka Itaú. 

Divoká karta pro Češku je ale podle nich zasloužená, i když Nabshima poznamenal, že třináctiletá Brenda Fruhvirtová je ještě větším příslibem pro světový tenis.

"Souhlasím, ale přece jen ještě mladá na to, aby dostala divokou kartu na turnaj WTA 1000. Její čas přijde," dodal Silva.

Pravdou je, že nadějných českých tenistek si v Miami všímají pořadatelé pravidelně. Před třemi lety tu do kvalifikace dostala divokou kartu Tereza Smitková, pět let před tím Kateřina Siniaková.    

 

Právě se děje

Další zprávy