19. března 2021 • 18:29

Dohra případu Kúdela. Slavia reaguje na napadení, podala trestní oznámení

Autor: apr, vmn
Vstoupit do diskuse
22
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Incident, kterým skončil už tak pošramocený souboj osmifinále Evropské ligy mezi Rangers a Slavií, po němž červenobílí slavili díky výhře 2:0 postup do čtvrtfinále, má dohru. Pražané zareagovali na pozápasové napadení svého stopera Ondřeje Kúdely v útrobách stadionu a podali trestní oznámení. „Bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu,“ stojí v prohlášení Slavie.



Drsná hra Rangers, která zahrnovala řadu faulů za hranou i vážné zranění brankáře Slavie Ondřeje Koláře. V závěru strkanice, ve které stoper Pražanů Ondřej Kúdela cosi prohodil se zakrytými ústy k domácímu Glenu Kamarovi. On sám tvrdí, že: You‘re a fuc***g guy. Kamara zase, že slyšel fuc***g monkey (za**aná opice). 

„Ve strachu o zdraví svých spoluhráčů jsem neudržel emoce na uzdě,“ uznal Kúdela v reakci pro idnes.cz. Jakýkoliv rasismus ale odmítá. 

Absolutní vrchol ale nastal v útrobách stadionu. Právě tam byl Kúdela Kamarou, podle kterého jej obránce „sešívaných“ na hřišti počastoval rasistickou urážkou, napaden. Dostal od něj pěstí do obličeje. 

„Nijak jsem nereagoval. Kamaru začala uklidňovat jak ochranka, tak i zástupci UEFA, kteří z toho byli naprosto v šoku a roztřesení," uvedl pro idnes Kúdela s tím, že z místa následně odešel a vydal se na dopingovou kontrolu, na níž byl vylosován.

Slavia si takové počínání nenechala líbit. Podala trestní oznámení skotské Policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii za fyzické napadení Ondřeje Kúdely.

„Napadení bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu,“ stojí v prohlášení Slavie, které zveřejnila na svém webu.

V trestním oznámení jsou uvedena rovněž i jména svědků incidentu. Kromě zástupců Slavie jsou mezi nimi rovněž představitelé delegace UEFA, ale i trenér Rangers Steven Gerrard.

Maska pro Koláře

V pozdně odpoledních hodinách zároveň vršovický klub aktualizoval informaci o zdravotním stavu Ondřeje Koláře, který musel po hodině odstoupit po drsném kopu do hlavy od Kemara Roofea: „Bylo provedeno CT vyšetření hlavy, které potvrdilo zlomeninu v oblasti čelní dutiny vlevo. Po domluvě s odborníkem na čelistní a obličejovou chirurgii bylo v první etapě rozhodnuto o konzervativním postupu,“ píše se v prohlášení.

Kolář tedy zatím nemusí na operaci.

Zlomenina ale neznamená, že by opora v brance sešívaných musela chybět dlouho. Klub potvrdil pouze to, že vynechá víkendový ligový zápas a následný reprezentační sraz.

A pak? Pro Koláře už je zadána výroba speciální kevlarové masky, která by mohla pomoct při návratu do zápasů.

Rangers FC Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

PRVNÍ DOJEM: Slavia přežila řežbu. Co zbitý Kúdela a jeho výroky? Roofe zaslouží flastr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud