Ohlasy k zápasu
pá 19.3.2021 | Klára Petrásková

Richard Nedomlel: Impuls bitkou? Přemýšleli jsme, ale nejde bláznit

Cílem bylo přivézt z venkovního dvojzápasu jednu výhru, na vztyčenou metu však Hradec nedosáhl. Po obratu v prvním mači vlétl Liberec do toho druhého lépe, nedal Lvům šanci a zvítězil 3:0. Za stavu 0:2 na utkání se Mountfield pokusí dorovnat sérii na domácím ledě, podle Richarda Nedomlela bude klíčem odpíchnout se od defenzívní hry a rychlých protiútoků.

Richarde, jak byste popsal druhé čtvrtfinále? Na rozdíl od prvního duelu zabrali Tygři tentokrát už od startu, to se zdálo být pro výsledek klíčové.
Hodnotí se to velice těžce. Měli jsme špatný vstup do utkání, jak první, tak druhou třetinu. Myslím, že Liberec si to zasloužil. Začali hrát hned od začátku, vlítli na nás a bylo to znát. Nedělali jsme to, co jsme si řekli, že budeme dělat.

V předkole jste ale nastolenou taktiku plnili a vycházela, čím to, že nyní na vás Liberečtí našli recept?
Litvínov byl kvalitní soupeř, myslím ale, že Liberec je ještě kvalitnější. Musíme hrát to, co si řekneme, a ne to, co pak každý chceme.

„Mazi chytá výborně a první střelu chytí, my mu ale musíme pomoct, aby nebyly žádné dorážky.“

#77 Richard Nedomlel (o práci v brankovišti)

Mohla být na vině i psychická stránka? Přeci jen jste mezi zápasy neměli ani čtyřiadvacet hodin pauzy.
Řekli jsme si, že na to zkusíme zapomenout. Je to hokej, my byli ve čtvrtek lepší první půlku zápasu a oni zase druhou. Bohužel to nevyšlo a chtěli jsme to hodit za hlavu, do nového dne jsme šli s čistou hlavou. Ale bohužel, znovu jsme prohráli.

Liberec vás znovu o hodně přestřílel, další kupu ran jste zblokovali svými těly. Bude v dalším průběhu série důležité na této bojovnosti ještě přidat?
Bojovnost tam byla, musíme ale odvádět lepší práci. Dostávat puky na Petra Kváču a být kolem něj trochu hbitější. Práci před bránou musíme zlepšit jak u nich, tak u nás. Mazi (Marek Mazanec) chytá výborně a první střelu chytí, my mu ale musíme pomoct, aby nebyly žádné dorážky.

„Když to přijde, nemám problém, ale musíme taky myslet na to, že se hraje na čtyři vítězné zápasy.“

#77 Richard Nedomlel (o vyvolávání rvaček)

Na povrch vypluly také emoce, po závěrečné siréně vygradovaly bitkou. Nepřemýšlel jste se svou postavou i vy osobně, že byste rukavice shodil už dřív a vyzval někoho na souboj?
Čekal jsem, že tahle otázka přijde (usmívá se). Je to play off, takové roztržky a rozmíšky tam vždycky budou, ale nejdu do zápasu s tím, že se porvu. Samozřejmě když to přijde, nemám problém, ale musíme taky myslet na to, že se hraje na čtyři vítězné zápasy. Nemůžeme úplně bláznit.

Bláznit ne, měla jsem ale na mysli dodat týmu třeba za stavu 0:2 nový impuls…
Ano, přemýšleli jsem o tom, bavili jsme se s ostatními. Ale říkali jsme si, že půjdeme dát ten jeden gól a můžeme vývoj otočit takhle. Bohužel to ale nevyšlo.

Teď se série za nepříznivého vývoje pro Hradec stěhuje pod Bílou věž. S čím do následujících soubojů půjdete?
Sedneme si, koukneme, co jsme udělali dobře a co špatně, poučíme se z toho a určitě něco vymyslíme. Jak jsem říkal, hraje se na čtyři vítězné a nic není ztracené. Musíme se odpíchnout od výborné defenzívní hry a rychlých protiútoků. Máme rychlé útočníky, takže toho musíme využívat. Stejně tak musíme zlepšit hru před Petrem Kváčou a v našem obranném pásmu.