Zápasy
po 22.3.2021 | Tomáš Kalas

Druhý zápas bez gólu. Hradec padl znovu 0:3 a čelí hrozbě vyřazení

Pokud do třetího čtvrtfinálového souboje vstupovali Hradečtí s myšlenkami na zdramatizování série, Tygři jejich představy rozmetali už v první třetině. Právě během úvodní dvacetiminutovky si vybudovali dvoubrankový náskok, který nejenže udržovali, ale dokonce jej ve 24. minutě navýšili z Bulířovy hole. I přesto, že se snažili domácí vrátit do zápasu, Severočeši utkání zkušeně dohráli do vítězné koncovky a čekání Lvů na gól pokračuje. V současnosti branku nevstřelili již 168 minut a od úterních 19:00 budou odvracet konec v play off.

Do sestavy domácích se po zranění kolene vrátil Lukáš Cingel, který tímto nahradil Jana Veselého ve třetí lajně. Další změny ze strany realizačního týmu nepřišly, a tak se Hradec postavil Tygrům ve třetím zápase série prakticky v totožné sestavě.

Liberecká aktivita přinesla dvě branky v síti Lvů

V úvodních minutách se hrálo s velkým nasazením a více času v útočném pásmu trávil Liberec, který si i na konci 4. minuty zapsal šanci, neboť nenápadná střela Jelínka mezi kruhy propadla Mazancovi lapačkou, naštěstí pro Lvy ale také vedle tyče. Lepší start do zápasu také vynesl Severočechům vedení v zápase. Stažená obrana Hradce nepokryla Petra Jelínka, který z druhé vlny dojel až na levý kruh a prostřelil Mazance.

Největší hradecká šance v první třetině přišla paradoxně při oslabení v půlce 15. minuty. Knot u vlastní branky příliš držel kotouč a Koukal získaný puk nahrál najíždějícímu Sklenářovi, který střelu křížem na zadní tyč ale mezi tři tyče nevměstnal. Slušnou příležitost měl již ve hře pět na pět Nedomlel, jehož tvrdou bombu od modré po vyhraném buly ale Kváča vyrazil ramenem.

Závěr třetiny ale patřil opět hostům. Ti si velmi aktivní hrou došli pro několik nepříjemných závarů před Mazancem, domácí brankář se pak zapotil i proti dorážkám plynoucích z nepřehledných situací za brankou. Povedenou pasáž hry korunovali brankou v přesilové hře 61 sekund před sirénou. Koukal pobyl na trestné jenom 17 sekund, neboť po Grígerově přihrávce zpoza brány viděl Bulíř na protější tyči volného Michala Birnera a bylo to už o dvě branky.

Liberečtí i nadále kontrolovali vývoj hry

Vědom si nepříznivého stavu přeházel trenér Růžička útočné formace, tou nejvýznamnější změnou byl nově v první lajně hrající Radek Smoleňák. Liberec však skóroval ve 24. minutě jako první. A byla to chybná rozehrávka gólmana Mazance, která dala Severočechům už tři branky vedení. Rozehrávku zpoza branky totiž jako první zachytil Michal Bulíř a pohotově si vybruslil do takové pozice, že puk již bylo snadné do branky dopravit.

Opticky měli sice mírně navrch po třetím inkasovaném gólu hradečtí hráči, vyloženou šanci si ale nevypracovali. Naopak na druhé straně mohl navýšit skóre z úniku Dávid Gríger, bekhendovou kličku ale skryl ve své lapačce maskovaný generál domácího brankoviště. Domácí sice dokázali zajímavě kombinovat v útočném pásmu, veškeré střely ale měl pod kontrolou Kváča.

Podobně jako v závěru první třetiny, i v té druhé rozjeli liberečtí plejeři přehlídku gólových šancí v posledních minutách. Brejk 2 na 1 na startu 37. minuty Perret dokázal uhasit vystřelením kotouče z hranice brankové čáry, o pár chvil později zase pomohla domácím tyč po Šírově střele z levého kruhu. V půlce 39. minuty nasadil do rychlé jízdy i Špaček, jeho pokus na bližší tyč Mazanec vytěsnil ramenem.

Domácí se ke snížení ve třetí třetině nedostali

Ačkoliv Hradec měl v prvních minutách posledního dějství převahu, jeho hráči nedokázali prostřelit dobře fungující obranný blok Tygrů v předbrankovém prostoru. Po šesti minutách od úvodního buly se do toho opřel nadějně na vrcholku kruhů Aleš Jergl, jenž napálil však jenom zadní plexisklo a puk se následně odrazil do ochranné sítě. Ze strany hostí naopak předvedl důraz Gríger, který i přes dvojí ztrátu kotouče zakončoval zblízka, leč Mazance mezi betony neprostřelil.

Lvi ale pokračovali ve zlepšeném výkonu a pořádně prověřili Kváču během jednoho střídání ve 49. minutě. Nejprve se otevřel na levém křídle prostor pro Perreta, pokus mezi betony ale hostující gólman měl, posléze si poradil i s dělovkou Jergla z druhé vlny. Jenže domácí se nemohli dostat do souvislého tlaku, ve kterém by se ještě dokázali do zápasu vrátit.

Liberec tak poslední minuty zcela kontroloval. I v momentě, kdy Bulíř seděl na trestné šest minut před koncem a Východočeši zkusili hru bez brankáře, která ale s vypršením tygřího oslabení skončila. V závěru ještě mohl dokonat hradeckou zkázu čtvrtou brankou Adam Najman, jenže dvě a půl minuty před koncem jeho střelu Mazanec udržel na betonu těsně před čárou. Hosté si tak došli pro hladkou výhru poměrem 3:0 a budou mít možnost rozhodnout o postupu již v úterý, Hradec naopak čeká přesně odlišná mise.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jérémie Blain 0 0 0 0 0
Lukáš Cingel 0 0 0 -2 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 -1 0
Aleš Jergl 0 0 0 0 0
Kevin Klíma 0 0 0 0 0
Kelly Klíma 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0 0
Jakub Orsava 0 0 0 -1 0
Filip Pavlík 0 0 0 -1 0
Jordann Perret 0 0 0 0 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Vladimír Růžička 0 0 0 0 2
Jakub Sklenář 0 0 0 0 0
Radek Smoleňák 0 0 0 -1 0
Radim Šalda 0 0 0 -2 0
Marek Zachar 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Mazanec 58 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání



Fotogalerie

https://tv.isport.blesk.cz/video/6892912